ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ιερείς

Εξαπατούσαν ιερείς και κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα από δύο, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν κι άλλους τρεις, ένας 37χρονος ημεδαπός και ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστοι και οι δύο στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, και μια 46χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στην Πάτρα.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο 37χρονος τηλεφώνησε σε 69χρονο ιερέα, σε περιοχή της Χαλκιδικής και προσποιούμενος τον υπάλληλο της μητρόπολης Κασσανδρείας, τον έπεισε να του καταθέσει το ποσό των 9.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί η 46χρονη, με το πρόσχημα καταβολής αναδρομικών από επιδόματα μισθοδοσίας. Λίγη ώρα αργότερα, η 46χρονη ενημερώθηκε από τον 38χρονο ότι είχε πραγματοποιηθεί η κατάθεση, πήγε σε τραπεζικό κατάστημα στην Πάτρα και εκταμίευσε τα χρήματα. Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Πατρών, αξιοποιώντας τις πληροφορίες του αστυνομικού τμήματος Νέων Μουδανιών, κατάφεραν να συλλάβουν την 46χρονη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε το χρηματικό ποσό το οποίο επιστράφηκε στο λογαριασμό του 69χρονου ιερέα.

Με αντίστοιχο τρόπο εξαπατήθηκε και ένας 86χρονος ιερέας σε περιοχή της Χαλκιδικής, από τον οποίο κατά το τελευταίο τετραήμερο και μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 22.000 ευρώ, με το πρόσχημα ότι απαιτούνταν για την εκταμίευση υποτιθέμενης επιδότησης. Διαπιστώθηκε επίσης, ότι χθες το πρωί, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο και εφαρμόζοντας την ίδια μεθοδολογία προσέγγισης, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τρεις ακόμα κληρικούς.

Ο 37χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για απάτες σε βάρος ιερέων και εξέτιε ποινή κάθειρξης για παρόμοιες υποθέσεις, ενώ ο 38χρονος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία, ληστεία και διακίνηση ναρκωτικών.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πατρών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.