ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Eξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης διείσδυσης σε υπολογιστικά συστήματα και εξύβρισης μέσω διαδικτύου, με δράστη 13χρονο

Eξυχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση παράνομης διείσδυσης σε υπολογιστικά συστήματα και εξύβρισης μέσω διαδικτύου, με δράστη 13χρονο υπήκοο Αλβανίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης, ξεκίνησε ύστερα από έγκληση που υπέβαλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο πατέρας του 13χρονου. Σύμφωνα με τη καταγγελία του 48χρονου πατέρα, άγνωστος δράστης είχε παραβιάσει τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού του γιου του και για έξι ημέρες είχε αποκτήσει την απόλυτη διαχείρισή του - και πως προσποιούμενος ότι πρόκειται για το ανήλικο θύμα, είχε αποστείλει σωρεία εξυβριστικών μηνυμάτων και βίντεο σε άλλους χρήστες της επίμαχης ιστοσελίδας.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη στην οικία του 48χρονου, ενώ από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην οικία, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 13χρονου γιού του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Tα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, και η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.