ΚΟΣΜΟΣ

Τι δήλωσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός

Γιατί προκαλεί νευρικότητα το Παρίσι στην Νάταλι Πόρτμαν

H ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν παραδέχθηκε σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του περιοδικού The Hollywood Reporter ότι της προκαλεί νευρικότητα το γεγονός ότι εκείνη, μια Εβραία, ζει στο Παρίσι.

Η 33χρονη ηθοποιός, η οποία είναι γεννημένη στο Ισραήλ κι εγκαταστάθηκε στην πρωτεύουσα της Γαλλίας την περασμένη χρονιά, δύο μήνες πριν από τις επιθέσεις στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και ένα εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού, δήλωσε ακόμη πως συνειδητοποιεί πλέον ότι η Γαλλία είναι “βαθιά διαφορετική πολιτισμικά” από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

“Έχω επισκεφθεί το Παρίσι πολλές φορές στη ζωή μου και στην αρχή είχα την εντύπωση ότι ήταν πολύ παρόμοιο” με τις ΗΠΑ, δήλωσε η τιμηθείσα με βραβείο Όσκαρ ηθοποιός στο περιοδικό.

Όμως “μετά, όταν ζεις κάπου, αρχίζεις να συνειδητοποιείς πόσο πολιτισμικά διαφορετικοί είμαστε, βαθιά διαφορετικοί”, πρόσθεσε η Πόρτμαν.

Ερωτηθείσα εάν νοιώθει νευρικότητα, καθώς είναι μια Εβραία η οποία ζει στο Παρίσι, απάντησε “ναι”, προσθέτοντας όμως ότι “θα αισθανόμουν νευρική κι αν ήμουν μαύρος (στις ΗΠΑ). Θα ήμουν νευρική αν ήμουν μουσουλμάνα σε πολλά μέρη”.

Η Πόρτμαν, την οποία παρουσίασε στη μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά ο Λικ Μπεσόν στην ταινία Léon (1994), έχει κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα και ένα Όσκαρ για την ερμηνεία της στον Μαύρο Κύκνο (2011), ένα φιλμ στη διάρκεια των γυρισμάτων του οποίου γνώρισε τον Γάλλο χορευτή και χορογράφο Μπενζαμίν Μιλπιέ. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2012 και ζουν στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου ο Μιλπιέ έχει αναλάβει καλλιτεχνικός διευθυντής των μπαλέτων της Όπερας του Παρισιού.

Όταν διαπράχθηκαν οι επιθέσεις του Ιανουαρίου με στόχους τη σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό, αστυνομικούς κι ένα εβραϊκό πολυκατάστημα, η Πόρτμαν ταξίδευε, αλλά η ηθοποιός δήλωσε πως θυμάται τη στιγμή που έμαθε την είδηση.

“Κάποιος που βρισκόταν μαζί μου κοίταζε τις ειδήσεις και μου είπε ‘Ω θεέ μου! Γίνεται επίθεση στο Παρίσι’”, αφηγήθηκε.
Ερωτηθείσα εάν την αναστάτωσαν οι επιθέσεις αυτές, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 20 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων των τριών δραστών, η Νάταλι Πόρτμαν απάντησε απλά “ακούστε. Είμαι από το Ισραήλ”.

Η ηθοποιός, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται “αριστερή”, είπε πως βρίσκει τη γαλλική πολιτική συναρπαστική, ιδίως την παράδοση των απεργιακών κινητοποιήσεων στη χώρα.

“Οι απεργίες είναι πραγματικό φαινόμενο. Νομίζεις ότι είναι απλά ένα στερεότυπο, αλλά είναι η αλήθεια εκεί”, ανέφερε η Πόρτμαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.