ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοινώθηκε από τις δημοτικές αρχές

Η διαβόητη φυλακή του Εβίν στην Τεχεράνη θα μετατραπεί σε πάρκο

Η διαβόητη φυλακή του Εβίν στην Τεχεράνη, η οποία έγινε γνωστή από την κράτηση εκεί πολιτικών κρατουμένων πριν και μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979, θα μετατραπεί σε δημόσιο πάρκο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ιρανικής πρωτεύουσας Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ.

Πριν από δύο μήνες «κάναμε μια πρόταση στον επικεφαλής των δικαστικών αρχών για να μετατραπεί η φυλακή του Εβίν σε δημόσιο πάρκο (...) Δήλωσε έτοιμος να γίνουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δημοτικών και των δικαστικών αρχών πάνω στο ζήτημα αυτό. Μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ώστε ο δήμος να αναλάβει ένα μέρος των εξόδων», δήλωσε ο Γαλιμπάφ, τον οποίο επικαλείται ο ιστότοπος του δήμου Tehransama.ir.

Πολιτικοί κρατούμενοι και πολλοί κρατούμενοι του κοινού ποινικού δικαίου έχουν εγκλειστεί στην φυλακή του Εβίν, η οποία λειτούργησε πριν από 44 χρόνια.

Ο Γαλιμπάφ επικαλέστηκε το παράδειγμα μιας άλλης πολύ γνωστής φυλακής, αυτής του Γασρ, στην καρδιά της Τεχεράνης, «η οποία έγινε και μουσείο και δημόσιο πάρκο», μετά την μεταφορά των κρατουμένων εκτός της πρωτεύουσας.

Πολυάριθμοι πολιτικοί κρατούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν κυρίως μετά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν έπειτα από την αμφιλεγόμενη επανεκλογή στην προεδρία του Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ το 2009, είχαν φυλακιστεί στο μεγάλο σωφρονιστικό συγκρότημα του Εβίν, το οποίο εκτείνεται σε 430 στρέμματα στην βόρεια Τεχεράνη.

Τα τελευταία χρόνια ο δήμος της Τεχεράνης πολλαπλασίασε τα πολιτιστικά του προγράμματα και την δημιουργία χώρων πρασίνου, εγκαινιάζοντας πολύ μεγάλα πάρκα ή αθλητικά συγκροτήματα και κατασκευάζει επίσης αυτοκινητοδρόμους και γέφυρες για να βελτιώσει την καθημερινή ζωή των πολιτών της ιρανικής πρωτεύουσας.

Η Τεχεράνη και η ευρύτερη περιοχή της, η οποία έχει 12 εκατομμύρια κατοίκους, είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου με μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.