ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μετά από «βανδαλισμούς»

Η Google ανέστειλε την υπηρεσία Map Maker

H Google προχώρησε στην αναστολή μιας υπηρεσίας της, η οποία επιτρέπει στο κοινό να συμβάλλει στη βελτίωση των χαρτών της, μετά από ορισμένα περιστατικά που χαρακτηρίστηκαν από την εταιρεία βανδαλισμοί.

Η υπηρεσία Map Maker επέτρεπε στους χρήστες να σχεδιάζουν χαρακτηριστικά, να προσθέτουν δρόμους, χώρους πρασίνου και τοπικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις προτάσεις δεν ήταν και τόσο ευπρόσδεκτες, όπως συγκεκριμένα η εικόνα του λογότυπου του Android στην οποία το μικρό ρομπότ φαίνεται να ουρεί πάνω στο λογότυπο της Apple.

Σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, τον περασμένο μήνα, η Google αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη για το συγκεκριμένο «γκράφιτι», ωστόσο από τότε αρκετά ακόμα παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί.

Η Παβίρθρα Κανακαρατζάν, μέλος της ομάδας του Map Maker, εξήγησε την απόφαση αναστολής της υπηρεσίας.

«Τους τελευταίους μήνες έχουμε αντιμετωπίσει κλιμακούμενες επιθέσεις στο Google Maps… Ως εκ τούτου, προχωρούμε στην αναστολή της αυτόματης έγκρισης παγκοσμίως. Το πρόσφατο περιστατικό ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό και θλιβερό - ένας ισχυρός χρήστης της κοινότητάς μας επέλεξε να δημιουργήσει μιας μεγάλης κλίμακας φάρσα πάνω στους χάρτες», δήλωσε η ίδια.

Μετά από αυτό το περιστατικό, η Google αποφάσισε ότι όλες οι τροποποιήσεις που συνιστώνται από χρήστες θα περνούν από διαδικασίας αξιολόγησης, ωστόσο αυτό οδήγησε σε περισσότερα προβλήματα.

«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση του συστήματος, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δίκαιο να επιτρέψουμε μόνο σε ορισμένους χρήστες να συνεχίσουν να ξοδεύουν χρόνο πάνω σε νέες τροποποιήσεις», δήλωσε η Κανακαρατζάν. «Κάθε τροποποίηση ουσιαστικά καταλήγει σε ‘ουρά', η οποία μεγαλώνει ταχύτατα. Πιστεύουμε ότι είναι πιο δίκαιο να πούμε ότι εάν δεν έχουμε τη δυνατότητα να επανεξετάσουμε τις τροποποιήσεις, τότε θα πρέπει να αναστείλουμε προσωρινά τις εργασίες», πρόσθεσε η ίδια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.