ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έκθεση του ΟΗΕ

Οι μισοί άνθρωποι της Γης θα έχουν πρόσβαση στο internet μέχρι το τέλος της χρονιάς

Περίπου 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι, κάτι που μεταφράζεται και ως (σχεδόν) το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο έως το τέλος του 2015, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), η οποία αποτελεί όργανο των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με την έκθεση, εκτιμάται ότι 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, 2 δισεκατομμύρια εξ αυτών θα προέρχονται από αναπτυσσόμενες χώρες. Την παρούσα φάση, ο παγκόσμιος πληθυσμός ανέρχεται στους 7,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, σε χώρες όπως η Σομαλία και το Νεπάλ η διείσδυση στο Διαδίκτυο δεν θα ξεπεράσει τα 89 εκατομμύρια. Οι χώρες αυτές αποτελούν μέρος μιας ομάδας εθνών τις οποίες τα Ηνωμένα Έθνη περιγράφουν ως «λιγότερο ανεπτυγμένες», με συνολικό πληθυσμό που φτάνει τα 940 εκατομμύρια.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση της ITU, μέχρι το τέλος του 2015 θα υπάρχουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια συνδρομές σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Όπως αναφέρεται, οι 78 στους 100 πολίτες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ήδη χρησιμοποιούν κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες, ενώ το 69% των περιοχών του κόσμου έχει κάλυψη 3G - ωστόσο μόλις το 29% των αγροτικών περιοχών εξυπηρετούνται από την υπηρεσία αυτή.

Η αφρικανική ήπειρος υστερεί σημαντικά στις κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες αφού το ποσοστό διείσδυσης δεν ξεπερνά το 17,4%.

Έως το τέλος του τρέχοντος έτους εκτιμάται ότι το 80% των νοικοκυριών στις ανεπτυγμένες χώρες και το 34% του πληθυσμού των αναπτυσσόμενων χωρών θα έχουν κάποιας μορφής πρόσβαση στο διαδίκτυο, αναφέρεται σε δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC το οποίο επικαλείται στοιχεία της έκθεσης. Η μελέτη του ITU επικεντρώθηκε στον τομέα της ανάπτυξης της Τεχνολογίας των Επικοινωνιών τα τελευταία 15 χρόνια. Το 2000 υπήρχαν παγκοσμίως μόλις 400 εκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ.

«Κατά τα τελευταία 15 χρόνια η ανάπτυξη της Τεχνολογίας των Επικοινωνιών έχει οδηγήσει την παγκόσμια ανάπτυξη σε πρωτοφανές επίπεδο», δήλωσε ο Μπραχίμα Σάνου, διευθυντής του αναπτυξιακού γραφείου της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών. «Οι τεχνολογίες των επικοινωνιών θα διαδραματίσουν ακόμα σημαντικότερο ρόλο στην ανάπτυξη μετά το 2015, όπως και στην επίτευξη των μελλοντικών στόχων καθώς ο κόσμος κινείται με όλο και ταχύτερα βήματα προς την ψηφιακή κοινωνία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.