ΚΟΣΜΟΣ

Επιχειρούν να εκλεγούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ιταλία: H κοινοβουλευτική επιτροπή κατά της μαφίας δημοσιοποίησε την λίστα 17 «διαβλητών υποψήφιων»

Η επιτροπή κατά της μαφίας του ιταλικού κοινοβουλίου δημοσιοποίησε σήμερα μια λίστα με 17 ονόματα «διαβλητών», όπως υποστηρίζει, υποψηφίων που επιχειρούν να εκλεγούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Σε δυο ημέρες 23 εκατ. Ιταλοί καλούνται να ανανεώσουν τα συμβούλια 7 περιφερειών και πάνω από 700 δήμων της χώρας.

Σε σύνολο άνω των 4.000 υποψηφίων, «διαβλητοί» κρίθηκαν μεταξύ των άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης της κεντροαριστεράς στην Καμπανία (με πρωτεύουσα της Νάπολη) Βιντσέντσο Ντε Λούκα, ο Αντόνιο Αμπρόζιο της Φόρτσα Ιτάλια, 9 υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια της κεντροδεξιάς, πάντα στην Καμπανία, και 3 μέλη αυτόνομων ψηφοδελτίων που στηρίζουν την κεντροαριστερά, στην ίδια περιφέρεια.

Η κρίση της εν λόγω κοινοβουλευτικής επιτροπης δεν είναι δικαστική και οι εν λόγω υποψήφιοι δεν απαγορεύεται να πάρουν μέρος στην εκλογική αναμέτρηση.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του Δημοκρατικού Κόμματος στην Καμπανία Ντε Λούκα κρίθηκε διαβλητός όχι επειδή έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από τη δικαιοσύνη για κατάχρηση εξουσίας, αλλά επειδή πρέπει να δικαστεί για υπεξαίρεση.

«Δεν πρόκειται για αθέμιτη παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία η οποία ολοκληρώνεται σήμερα», υπογράμμισε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής κατά της μαφίας Ρόζι Μπίντι. Ωστόσο μέρος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος θεωρεί ότι η Μπίντι (η οποία ανήκει στην εσωκομματική μειοψηφία και αντιπολίτευση) έχει πολιτικά κίνητρα, από την στιγμή που δεν εγκρίνει την «μετριοπαθή στροφή με σημείο αναφοράς τον Τόνι Μπλέρ» που έχει επιβάλει ο πρωθυπουργός και αρχηγός των «Δημοκρατικών» Ματέο Ρέντσι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.