ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία

Καμικάζι ζωσμένος με εκρηκτικά άνοιξε πυρ σε σχολείο

Καμικάζι άνοιξε πυρ σε επαγγελματική σχολή στην πόλη Πότισκουμ στη βορειοανατολική Νιγηρία τραυματίζοντας σοβαρά 12 σπουδαστές προτού πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Έπειτα από μία σειρά επιθέσεων στην πόλη Πότισκουμ, μερικές από τις οποίες είχαν στόχο σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι σπουδαστές του κολεγίου ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε έλεγχο ασφαλείας προτού εισέλθουν στην πανεπιστημιούπολη. Ο επιτιθέμενος άνοιξε πυρ εναντίον των σπουδαστών που περίμεναν στην πύλη για να περάσουν τον έλεγχο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Κανείς δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη, όμως το Πότισκουμ έχει τεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ που λυμαίνεται την περιοχή εδώ και χρόνια.

Τον περασμένο Νοέμβριο, 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 117 τραυματίστηκαν όταν ένας καμικάζι βομβιστής επιτέθηκε σε ένα σχολείο της δευτεροβάθμιας πολύ κοντά στο κολέγιο. Η επίθεση αποδόθηκε στην Μπόκο Χαράμ η οποία εξαπολύει τακτικά επιθέσεις εναντίον «δυτικών» σχολικών συγκροτημάτων.

Η οργάνωση υπέστη σημαντικές στρατιωτικές ήττες αφότου μία δύναμη αποτελούμενη από στρατιώτες χωρών της περιοχής εξαπέλυσε επίθεση εναντίον πολλών θέσεών της, όμως παραμένει ικανή να εξαπολύει επιθέσεις και να πραγματοποιεί ένοπλες ενέργειες, κυρίως εναντίον μη στρατιωτικών στόχων που είναι δύσκολο να προστατευθούν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.