Neo

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα εφαρμόσει τη νέα συμφωνία

Σαφή θέση υπέρ της δημιουργίας Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, απορρίπτοντας, παράλληλα, την ανάγκη διενέργειας εκλογών ή δημοψηφίσματος λαμβάνει ο Ανδ. Παπαμιμίκος με συνέντευξή του.

Ο γραμματέας της Ν.Δ. αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Η χώρα δε μπορεί να μπει ξανά σε προεκλογική περίοδο. Δεν έχουμε καν το περιθώριο να χάσουμε άλλους δύο μήνες, ενώ το  δημοψήφισμα δε νομίζω να δώσει κάποια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της κυβέρνησης να εφαρμόσει όσα συμφωνηθούν με τους εταίρους. Σας το λέω ξεκάθαρα. Αυτό πρέπει να γίνει από μια Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με πρόσωπα ικανά και αποφασισμένα να εφαρμόσουν τη νέα συμφωνία. Που δε θα διστάσουν μπροστά στο πολιτικό κόστος, αλλά θα προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις που τόσο έχουμε ανάγκη, προκειμένου να γίνουν οι ζωές μας καλύτερες. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλους πειραματισμούς».

Στη συνέχεια, εκτιμά πως για τη στάση του κόμματός του σχετικά με τη συμφωνία πρέπει να αποφασίσουν τόσο η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όσο και η Πολιτική Επιτροπή που αποτελούν κορυφαία όργανα του κόμματος. "Εκεί, εκπροσωπούνται μεγάλες κοινωνικές και παραγωγικές ομάδες, συμμετέχουν επιστήμονες, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, από κοινού με τους επικεφαλής των νομαρχιακών μας οργανώσεων αλλά και κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από την Ελλάδα και συζητούν και αποφασίζουν.", αναφέρει με νόημα.

Ο 36χρονος πολιτικός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει το κόμμα του ενδεχόμενη συμφωνία της Κυβέρνησης με τους εταίρους εκτιμά πως η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να στηρίξει μια συμφωνία μέσα από μιας ατζέντα τριών συγκεκριμένων βημάτων. Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αναφέρει: "Θεμελιακή θέση μας είναι πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με κάθε τρόπο. Συνεπώς θεωρώ πως πρέπει να στηρίξουμε μια Συμφωνία και να προχωρήσουμε με τρία βήματα. Αρχικά ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τη Βουλή. Στη συνέχεια, ως Νέα Δημοκρατία οφείλουμε να καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση για ισοδύναμα μέτρα μέσα από μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να αποτραπούν φόροι με ταξικά κριτήρια, που θα πλήξουν το παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας. Και σε τρίτο στάδιο επιβάλλοντας στην κυβέρνηση να σταματήσει κάθε νέα πρωτοβουλία που αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες για την εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους."

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N. 8:06 25/05/2015

    Αν προσέξατε,η τρόικα εσωτερικού λέει ακριβώς ακριβώς τα ίδια πράγματα.Είτε δεις τον μπροστινό του Μπόμπολα, είτε τους Πασοκονουδούλες.Κοιμούνται και ονειρεύονται υπουργεία και μνημόνια

  2. sonam 13:12 24/05/2015

    Αυτό το καλόπαιδο, πότε ακριβώς ξύπνησε και πως ακριβώς δίνουν τα θέματα στις εξεταστικές του Πολυτεχνείου;

  3. πανος 22:29 23/05/2015

    Οταν μιλαει για μεταρυθμισεις το καλοπαιδο τι εννοει?μηπως Stage για να τρυπωσουν στο δημοσιο οι Οννεδιτες οπως στη περιοδο καραιμανλη -παυλοπουλου,Μηπως εννοει οι σχολες Παστερ και ξυνη να αναβαθμιστουν σε ιδιωτικα πανεπιστημια?μποροουν καλλιστα τα δημοσια -κρατικα ελληνικα πανεπιστημια να λειτουργησουν Αγγλοφωνα τμηματα σε πολυ υψηλο επιπεδο .η μηπως εννοει οτι μεταρρυθμιση ειναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να διοργανωνει εκδρομες στη μυκονο σε αγαστη συμφωνια με τα πρακτορεια εκδρομων με το αζημειωτο σταματαω εδω . ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ υπαρχει κι ενα οριο

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.