ΚΟΣΜΟΣ

Σε αναπτυσσόμενες χώρες

Κονδύλι 5 δισ. δολάρια για την Παιδεία από την Παγκόσμια Τράπεζα

Η Παγκόσμια Τράπεζα παρουσίασε ένα σχέδιο το οποίο προσβλέπει σε διπλασιασμό της επένδυσης (συνολικά 5 δισ. δολάρια) του οργανισμού στη δημόσια παιδεία τα επόμενα πέντε χρόνια σε αναπτυσσόμενες χώρες (οι οποίες για να λάβουν χρήματα θα πρέπει να πιάσουν συγκεκριμένους «στόχους») με ιδιαίτερη έμφαση στο να βελτιωθεί η ποιότητα της παιδείας, παρά να αυξηθεί ο αριθμός μαθητών που πηγαίνουν σχολείο, στόχο που είχε έως τώρα.

Η Τράπεζα αποκάλυψε ότι θα ξοδέψει συνολικά 5 δισ. δολάρια μέχρι το 2020 -ποσό διπλάσιο αυτού που είχε ξοδέψει τα τελευταία πέντε χρόνια- σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τα πάνω από 120 εκατ. παιδιών που δεν πηγαίνουν σχολείο και άλλα 250 εκατ. περίπου τα οποία δεν μπορούν να γράψουν ή να διαβάσουν παρά το γεγονός ότι παρακολουθούν μαθήματα σε σχολεία.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ είπε ότι η Τράπεζα θα υιοθετήσει ένα σύστημα χρηματοδότησης που βασίζεται σε θετικά αποτελέσματα και κάτω από το οποίο τα ενδιαφερόμενα κράτη θα χρηματοδοτούνται μόνο εφόσον πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους.

Η ανακοίνωση έγινε ενώ πάνω από 160 χώρες εκπροσωπούνται στο Παγκόσμιο Φόρουμ Παιδείας που διεξάγεται στη Νότιο Κορέα σήμερα (Τρίτη), για να θέσουν τους στόχους για την παιδεία για τα επόμενα 15 χρόνια, ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η επένδυση στη παιδεία είναι βασικός παράγοντας στην καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας παγκόσμια, έναν στόχο που έχει θέσει η Τράπεζα μέσω ενός προγράμματος που θα «τρέξει» έως το 2030. Από το 2000 έως σήμερα, η Τράπεζα έχει ξοδέψει 40 δισ. δολάρια για την παιδεία παγκόσμια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.