ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ψηφίστηκε με απώλειες και «απούσα» τη Ζωή το αθλητικό νομοσχέδιο

Κοντονής: Για ό,τι συμβεί από δω και πέρα, έχουν ευθύνη οι άλλοι

Υπερψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο στη Βουλή με διαφοροποιημένο το άρθρο 15 και πλέον αναμένεται η θέση της UEFA.  

Το άρθρο 5 για την εισαγωγή τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα του επαγγελματικού αθλητισμού, (επί παραμέτρων του οποίου έχει εκφραστεί αρνητικά η UEFA) συνάντησε τελικά την επιδοκιμασία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την αντίθεση της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, ενώ το Ποτάμι, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν «παρών».

(Ειδικά το ΠΑΣΟΚ, είχε διαπιστώσει ενδεχόμενη αντισυνταγματικότητα του άρθρου και είχε ζητήσει από τον αρμόδιο υφυπουργό να ζητήσει τη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου). Σημειώνεται πως η πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε «απούσα» στο άρθρο 5. Οι ΑΝΕΛ εμφανίστηκαν διχασμένοι, με τον ειδικό τους αγορητή Παύλο Χαϊκάλη να καταψηφίζει, δύο βουλευτές τους να ψηφίζουν «παρών» και τους υπόλοιπους να υπερψηφίζουν το άρθρο. Το άρθρο υπερψηφίστηκε από 146 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 67, ενώ «παρών» δήλωσαν 33.

«Θεωρούμε πως εξαντλήσαμε απ' τη μεριά μας οιαδήποτε περιθώρια συζήτησης, και για ό,τι συμβεί από δω και πέρα, έχουν ευθύνη οι άλλοι» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής στην καταληκτική του παρέμβαση επί του νομοσχεδίου.

Προηγουμένως, ο κ. Κοντονής είχε δεχθεί να αναδιατυπώσει το επίμαχο άρθρο 15 σε ό,τι αφορά την ευθύνη της ΕΠΟ για τις «εσωτερικές της υποθέσεις» (επιλέγοντας τελικά την εκδοχή για τις «υποθέσεις της»), όχι όμως και το άρθρο 5 που αφορά τους όρους εισαγωγής τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα του επαγγελματικού αθλητισμού, και για το οποίο έχει εκφραστεί η αντίρρηση της UEFA.

Σημειώνεται πως το συγκυβερνόν κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εμφανίστηκε διχασμένο σε ό,τι αφορά το άρθρο 5, με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Νίκο Μαυραγάνη να αξιώνει «καμία υποχώρηση» στο άρθρο, αλλά τον ειδικό του αγορητή Παύλο Χαϊκάλη να μεταφέρει στην αίθουσα την ένσταση της UEFA στην τριετή θητεία των τακτικών δικαστών και να δηλώνει πως «δεν μπορούμε να το υπερασπιστούμε».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.