ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα στους βουλευτές της πλειοψηφίας

Μαξίμου: «Εκλογές, αν…»

Πριν καν οριστικοποιηθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, το Μαξίμου επικεντρώνεται στην πολιτική διαχείριση του κειμένου, όταν τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή προς επικύρωση.

Μάλιστα, παρότι στο επιτελείο του πρωθυπουργού αποφεύγουν για προφανείς λόγους να προεξοφλούν ότι δε θα αντέξει η κυβερνητική πλειοψηφία, το Μαξίμου στέλνει ήδη προειδοποιητικές βολές στους εκπροσώπους των δανειστών.

Το μήνυμα, λοιπόν, είναι σαφές και αφορά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης: αν τυχόν η συμφωνία δεν υπερψηφιστεί από την συμπολίτευση, τότε ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να «φρενάρει» εν τη γενέσει τους όλα τα σενάρια περί «άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή» και «ανασύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας» και να επιλέξει την καθαρή λύση στην περίπτωση απώλειας της δεδηλωμένης: τις εκλογές.

Η λίστα, η διάσπαση και οι επιδιώξεις

Το «σκληρό» μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου στέλνει τις τελευταίες δύο ημέρες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος και χθες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984», επισήμανε πως αν δεν επιβεβαιωθεί η δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής προς την κυβέρνηση, η διέξοδος είναι μόνο οι νέες εκλογές. «Αποκλείω να μπορεί να προχωρήσει το σενάριο «εγκρίνεται η συμφωνία από 140 και κάποιους από την αντιπολίτευση και προχωράμε σαν να μην τρέχει τίποτα». Σε μία τέτοια περίπτωση, αν δεν επιβεβαιωθεί η πλειοψηφία των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Η δική μου γνώμη, παρότι προτρέχουμε, είναι ότι σε ένα τέτοιο σενάριο ο πρωθυπουργός πρέπει να πει προχωράμε σε νέες εκλογές όπου κατεβαίνει με το πρόγραμμα που έχω υποσχεθεί στον ελληνικό λαό και ζητάω την έγκρισή του για να προχωρήσουμε τους επόμενους 44 μήνες με πιο συνεκτική πλειοψηφία, πιο σαφή εικόνα».

Στην ίδια γραμμή, μάλιστα, κινήθηκε και ο Κώστας Πουλάκης, γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν είναι να μιλήσουν οι πολίτες, να μιλήσουν για τα πάντα, δηλαδή με εκλογές», υπογράμμισε.

Εξάλλου, στο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν διεξαχθούν εκλογές εντός 18μήνου από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τότε αυτές θα γίνουν με λίστα και, άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις εκλογές χωρίς να έχει στα ψηφοδέλτιά του όσους τυχόν καταψηφίσουν τη συμφωνία. Και, σε κάθε περίπτωση, συνομιλητές του πρωθυπουργού διαβεβαιώνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να μπει σε «παζάρια» αν τυχόν χαθεί η δεδηλωμένη, με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Σενάρια τύπου Παπαδήμου δεν επαναλαμβάνονται κατ’ ουδένα τρόπο. Αν χρειαστεί να μιλήσει ο λαός, θα μιλήσει ο λαός, όπως γίνεται στις Δημοκρατίες», λένε οι ίδιες πηγές.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΙΦΑΝΟ ΛΑΟΤΗΣ, ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ, ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΥΡΑΝΧΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟΜΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ. ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΝΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΛΕΞΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΩΚΟΤΡΩΝΗ,ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙΚΟ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΠΡΩΤΙΝΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ EXOYN ΣΤΕΡΙΣΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ. ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΑΙΔΩ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ
    ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΜΕ ΑΜΥΘΥΤΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ,ΕΧΟΥΝ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΜΑΣ. ΑΛΕΞΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ,ΝΑ ΣΤΗΣΟΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΜΑΣ ΣΕ ΣΤΕΡΕΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΕΙΣ ΒΑΣΕΙΣ. ΝΑ ΤΙΜΩΡΙΘΟΥΝ ΑΜΙΛΗΚΤΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΙΦΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. ΟΛΟΣ ΟΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΤΟΠΟ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΟΜΕ ΨΗΛΑ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΟΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΝΙΕΣ. ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΦΡΟΝΤΙΣΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΜΕ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΡΟΝΟ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η ΟΤΙ ΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΟΙΚΟΚΗΡΕΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΤΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΙΦΑΝΟΣ. ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΠΟΤΕ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΡΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΜΑΣ ΔΙΑΙΡΟΥΣΑΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΜΕ ΝΑ ΔΙΟΞΩΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ……..ΕΠΙΘΥΜΙΑΜΟΥ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ……ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.