ΕΛΛΑΔΑ

Ημερίδα

«Μέγαρα- Νέα Πέραμος: Μνημεία γύρω μας κι εντός μας»

Ημερίδα με θέμα «Μέγαρα- Νέα Πέραμος: Μνημεία γύρω μας κι εντός μας» πραγματοποιείται την Κυριακή, 17 Μαΐου στις έξι το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Περάμου, στον Δήμο Μεγαρέων.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης είναι αφιερωμένο στις αρχαιότητες της περιοχής των Μεγάρων, στα μνημεία δηλαδή που είναι γύρω μας, ενώ το δεύτερο είναι η πολύ επιτυχημένη προσπάθεια της ομάδας χορού «Έβδομο βήμα» να συνδέσει την μουσική του ρεμπέτικου, που φερμένο από τις «αλησμόνητες πατρίδες» είναι μνημείο «εντός μας», με τον κλασσικό χορό.

Ομιλητές για τις αρχαιότητες των Μεγάρων θα είναι μέλη της Εφορείας Αρχαιοτήτων που θα αναφερθούν στο ανασκαφικό έργο της Αρχαιολογικής υπηρεσίας αλλά και στην διαχρονική ιστορία των Μεγάρων.
Η παράσταση «βελούδινέ μου κατιφέ» είναι η προσπάθεια μιας ομάδας χορευτών να συνδέσουν μουσικές όπως των Ελλήνων της Μεγάλης Ελλάδας και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας με τον κλασσικό χορό. Μια προσπάθεια που αξίζει κανείς να την «ζήσει» από κοντά.
Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Μεγαρέων και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ομάδα Τέχνης- Μνημεία Δρώντα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.