ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστολή σε Ισπανό ευρωβουλευτή

Ντράγκι: Οι ανησυχίες για έλλειψη ομολόγων δεν δικαιολογούνται σε αυτή τη συγκυρία

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προχωρά καλά και οι ανησυχίες ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε έλλειψη ομολόγων στην αγορά δεν δικαιολογούνται, τόνισε σε επιστολή του προς Ισπανό ευρωβουλευτή ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Τον Μάρτιο, η ΕΚΤ έθεσε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με στόχο της αγορά περίπου 60 δισεκ. ευρώ κρατικών ομολόγων το μήνα έως τον Σεπτέμβριο του 2016, προκειμένου να διοχετεύσει ρευστό στο χρηματοοικονομικό σύστημα και να απομακρύνει την απειλή του αποπληθωρισμού.

«Η εφαρμογή του διευρυμένου προγράμματος αγοράς ομολόγων εξελίσσεται ομαλά», ανέφερε σε επιστολή του προς τον Ισπανό ευρωβουλευτή Ραμόν Τρεμόζα ι Μπαλσέλς, με ημερομηνία 7 Μαΐου, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Κατά συνέπεια, οι ανησυχίες για έλλειψη ομολόγων δεν δικαιολογούνται σε αυτή τη συγκυρία. Ενώ δεν συντρέχει κανένας λόγος να αλλάξει η σύνθεση αυτών των αγορών αυτή τη στιγμή, το πρόγραμμα είναι επαρκώς ευέλικτο προκειμένου να υπάρξουν προσαρμογές εάν αλλάξουν οι συνθήκες», πρόσθεσε ο Ντράγκι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.