ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία

Περιοδικό για άνδρες τυπώθηκε με μελάνι αναμιγμένο με αίμα ανθρώπων που πάσχουν από AIDS

Με μελάνι αναμιγμένο με αίμα οροθετικών ανδρών τυπώθηκε το τελευταίο τεύχος ενός αυστριακού περιοδικού, στόχος του οποίου ήταν να καταγγείλει τον «στιγματισμό» των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.

«Θέλαμε να πάρουμε θέση κατά του στιγματισμού και των παράλογων φόβων» γύρω από την ασθένεια αλλά και τους πάσχοντες από αυτήν, εξήγησε ο Τζούλιαν Βίελ, ο ιδρυτής και διευθυντής του τριμηνιαίου περιοδικού για άνδρες Vangardist.

«Κρατώντας στα χέρια σας αυτό το περιοδικό είναι σαν να αγγίζετε έναν οροθετικό. Δεν θα σας συμβεί τίποτα, δεν θα πάθετε κανένα κακό», συνέχισε.

Το Vangardist είναι ένα διαδικτυακό, τριμηνιαίο, δίγλωσσο (αγγλικά και γερμανικά) περιοδικό. Το τεύχος που κυκλοφορεί αυτόν τον μήνα έχοντας στο εξώφυλλο τον τίτλο «Οι ήρωες του HIV», αποτελεί την εξαίρεση καθώς είναι έντυπο: τρεις άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό δώρισαν το αίμα τους το οποίο προστέθηκε στο τυπογραφικό μελάνι.

Τα περίπου 3.000 αντίτυπα που εκτυπώθηκαν μ' αυτόν τον τρόπο διατίθενται κατόπιν παραγγελίας, έναντι 50 ευρώ το καθένα. Όλα τα έσοδα θα δωθούν σε μια φιλανθρωπική οργάνωση. Υπάρχουν όμως και άλλα 15.000 τεύχη στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί «κανονικό» μελάνι και στοιχίζουν μόνο 10 ευρώ το καθένα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.