ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα μάθετε το παιδί σας να τρώει λαχανικά

Οι περισσότεροι γονείς δυσκολεύονται να πείσουν τα παιδιά τους να φάνε τα λαχανικά. Αν ανήκετε σε αυτούς, δώστε στα παιδιά σας μια τσάπα και στείλτε τα στον κήπο.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, τα παιδιά που μαθαίνουν να καλλιεργούν λαχανικά, είναι πιο πιθανό να τρώνε υγιεινά.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο και του Πανεπιστημίου Cornell στη Νέα Υόρκησε σε αμερικανούς μαθητές, ανακάλυψαν ότι τα παιδιά έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να φάνε σαλάτα, αν έχουν εμπλακεί τα ίδια στη διαδικασία καλλιέργειας των λαχανικών.

Η επιστημονική ομάδα μελέτησε 370 μαθητές από τη Νέα Υόρκη που έτρωγαν μεσημεριανό από την καντίνα του σχολείου τους σε τρεις διαφορετικές μέρες, προκειμένου να διαπιστώσουν τι τροφές επέλεγαν να βάλουν στο πιάτο τους και ποιες απέφευγαν να δοκιμάσουν.

Συνήθως, μόλις το 2% των μαθητών πρόσθεταν σαλάτα στο κυρίως γεύμα τους, τόνισαν οι ερευνητές. Όταν, όμως, τα υλικά της σαλάτας καλλιεργούνταν από τους ίδιους τους μαθητές στο πλαίσιο μιας σχολικής έρευνας, το ποσοστό των παιδιών που έκαναν υγιεινές διατροφικές επιλογές αυξήθηκε στο 10%.

Παλιότερη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Leeds είχε ανακαλύψει ότι το να προσφέρουμε λαχανικά σε παιδιά πριν από την ηλικία των 2 ετών, αυξάνει την πιθανότητα να τους αρέσει στο μέλλον η γεύση τους.

Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/330015-pos-tha-mathete-to-paidi-sas-na-troei-laxanika#ixzz3b5T4UD4n

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.