ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε ποια μοντέλα αφορά

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αερόσακων αυτοκινήτων ΤΟΥΟΤΑ

Η γενική γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε, πως η εταιρεία ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς ΑΒΕΕ εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων της, μοντέλα  Yaris, Corolla, RAV4 και Hilux.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά 39334 οχήματα, παραγωγής από 15 Φεβρουαρίου 2003 έως 30 Ιουλίου 2007, εκ των οποίων τα 31966 (Yaris και Corolla) αφορούν στον αερόσακο του συνοδηγού, ενώ 7948 (RAV4, Hilux και Yaris) στον αερόσακο οδηγού (580 οχήματα αφορούν και στον αερόσακο του οδηγού και του συνοδηγού).

Στα εμπλεκόμενα οχήματα για τον αερόσακο συνοδηγού ενδέχεται, συμφώνα με τη σχετική ενημέρωση του προμηθευτή Takata, το σύστημα πυροκροτητή-εκτόνωσης του αερόσακου να μην λειτουργήσει, βάσει των προδιαγραφών. Πιο συγκεκριμένα, οι πυροκροτητές των αερόσακων συνοδηγού «ενός σταδίου» συγκεκριμένων μοντέλων (ονομαζόμενοι από την Takata ως SPI) ενδέχεται, λόγω της κατασκευής τους, μετά από την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό τους. Ως εκ τούτου, είναι πιθανόν σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να μην πραγματοποιηθεί η πλήρης εκτόνωσή του.

Για τα οχήματα που εμπλέκονται στον έλεγχο για τον αερόσακο του οδηγού, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αερόσακο «ενός σταδίου» ενδέχεται, λόγω της κατασκευής των αερόσακων, μετά από την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό τους. Ως εκ τούτου, είναι πιθανόν σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να διαρραγεί, αυξάνοντας την πιθανότητα διαμελισμού.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος/αντικατάσταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται, όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς-Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.