Neo

Πρώτα δημιουργεί χρέη και μετά καταγγέλλει αυτούς που πλήρωσαν;

«Αποκαλυπτική προθέσεων και σκοπιμοτήτων», χαρακτηρίζει την πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Πεταλωτής, εστιάζοντας κυρίως σε όσα είπε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη.

Παραθέτοντας την αναφορά της κ.Κασιμάτη, ότι «η πρόταση μας αφορά την διερεύνηση ευθυνών για την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο και όχι την χρεοκοπία της και για το πώς και ποιες ενέργειες έγιναν από τις κυβερνήσεις μετά το 2009.

Οτιδήποτε άλλο λέγεται δεν εξυπηρετεί καθόλου τον σκοπό της διαλεύκανσης της υπόθεσης», ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου αναρωτιέται πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται την ευθύνη και μάλιστα, την πολιτική ευθύνη περί χρεoκοπίας. «Πρώτα αγοράζει, δημιουργεί χρέη,αφήνει άλλους να πληρώνουν τα σπασμένα και μετά καταγγέλλει αυτούς που πλήρωσαν;»,διερωτάται.

Και ο νοών, νοείτο…

 

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Amanda Jones 12:20 17/05/2015

    Ο «Φαυλόπουλος» που κατήργησε το ΑΣΕΠ και καθιέρωσε τη «γαλάζια» συνέντευξη «ξεπλύθηκε» καθ΄υπόδειξη των Χατζηνικολοκουρήδων και έγινε Πρόεδρος από τον κύριο Τσιπράκο…Να τον χαίρονται!!!

  2. Μέσα σε ένα χρόνο εξαπλασιάστηκαν οι μη νόμιμες δαπάνες.

    Στα 658 εκατ ευρώ οι μη νόμιμες δημόσιες δαπάνες του 2009!
    ===========================================
    Διαβάζω στο Newsit.gr για τις δαπάνες που έκρινε παράνομες το Ελεγκτικό Συνέδριο :
    Μέσα σε ένα χρόνο εξαπλασιάστηκαν οι μη νόμιμες δαπάνες. Το 2008 ήταν 106,4 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 40 εκατ. καταγράφηκαν σε ΟΤΑ και άλλα 60 εκατ. σε ΝΠΔΔ. Ένα χρόνο μετά, εν μέσω κρίσης πάντα αλλά και προεκλογικής περιόδου, το συνολικό ποσό των δαπανών έγινε μεγαλύτερο κατά έξι φορές, φτάνοντας τα 657,7 εκατ. ευρώ! Από αυτά, τα 505,5 αφορούν…

    …στις υπηρεσίες του κεντρικού κράτους, τα 113 εκατ. τα ΝΠΔΔ και τα 38 εκατ. τους ΟΤΑ.

    Σχόλιο : Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή αποτυπώνονται για ακόμα μια φορά σε αριθμούς που σοκάρουν. Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι το έλλειμμα του 2009 φουσκώθηκε, έλαβαν την πολιτική απόφαση να ξοδέψουν 658 εκατομμύρια ευρώ σε μη νόμιμες δημόσιες δαπάνες μέσα στο (εκλογικό) έτος 2009.

    Και μετά φταίει η Μέρκελ…

  3. ΠΟΝΤΑΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΟΙ…ΚΑΡΑΜΑ(Ν)ΛΑΚΗΔΕΣ !!!!Σ
    Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη μεγάλη και χρονική αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
    Οπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα. Κινδύνου, στις 9 Αυγούστου 2009, για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του.
    Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ.
    Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα.
    Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.

    Η Κρατική Τράπεζα ,επί κυβερνήσεως Καραμανλή και…Καμμένου ‘’επαιξε’’ τον Αύγουστο του 2009, θεωρώντας
    =============================================================================
    σίγουρη ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας.

  4. Μνήμων 11:21 16/05/2015

    Αχ βρε Πάνο μου πάλι, ήπιες νερό της ‘’λησμονιάς’’ ??

    Ξύπνα Πάνο, μας κλέβουνε την ‘’Ακρόπολη’’ της έβαλαν …ρόδες!
    που ήσουνα στην Ικαρία της πεθεράς σου, και εμείς νομίζαμε ότι είχες πάρει ..άδεια για να πιάσεις..γεμάτα. Και σου πήρε και λεφτά για τα παιδιά, για τα εγγόνια της, είναι δυνατόν, μήπως λες ψέματα, μήπως δεν θυμάσαι τι έπρεπε να πείς ???
    Αλλά εσύ είχες πάει για..πατάτες στο διπλανό οικόπεδο?
    *Αχ βρέ πανούλι μου, παλληκάρι μου, λοκατζή μου εσύ. Πότε κτίστηκε και πότε λειτούργησε για ΠΡΩΤΗ φορά το… ξενοδοχείο???
    *Και η επιθεώρηση πότε ήλθε και τι κοίταξε??? ΤΟ ΙΚΑ τι λέει, και οι καταστάσεις του ΦΠΑ που είναι? Υπάρχουν? Από πότε …υπάρχουν?? Ο εργολάβος που το έκτισε τι λέει? *Ο Αλβανός τελικά πήρε τα λεφτά που του χρώσταγες,??
    *Δείξτα όλα ρε πανούλι μου, που σε λένε καβουρομάνα και τσιγκούνη. Πές τους πως όλα τα κοψίδια και τις μπριζόλες τις πλήρωσες όλες και με..ΤΟΚΟΥΣ ???
    *Εσύ που σκάβεις τον λάκκο των άλλων και όλο πρώτος μέσα πέφτεις.
    *Αχ βρε οικονομικέ υπολογιστή που αγοράζεις ανταλλακτικά φτηνά και τα πουλάς ακριβά.
    *Αχ βρε πανούλι μου, πως μπορείς και τα «κρατάς» όλα στο μυαλούλι σου(;) και δεν…χάνεσαι στη μέση της θάλασσας.
    *Αχ παλικάρι μου που κάναμε χρυσά μάτια(αυγά:) να σε δούμε.
    *Φαντάρος ήσουνα, ή ο ΡΑΜΠΟ? Βουλευτής ήσουνα ή ο Σούπερ μαν ;
    *Άδειες κάργα από το στρατό ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ κι ούτε μια φωτογραφία με τα ρούχα της τιμής, κοπάνα(άρρωστος) όταν ψηφιζόταν κάποιο νομοσχέδιο που σε αποκάλυπτε( λόγω εκτάκτου προσωπικού κωλύματος δεν μπορεί να παραστεί στην ψηφοφορίας για την κύρωση της Συνθήκης της Λισσαβώνος και ότι εάν ήτο παρών θα ψήφιζε υπέρ της κύρωσης της συνθήκης).
    *Παράσημα από το Σαρκοζύ, κι ούτε μια …φωτογραφία έτσι για τα κακό μάτι?
    *Μόνο στο ‘’ξένο’’ σκάφος έβγαζες φωτογραφίες ρε πανούλι μου?
    *Εσύ που έπιανες όλους τους κακούς και τους έριχνες στον ωκεανό του ..μεσονυκτίου.
    *Εσύ που έμπαινες στο Κουζινάδικο και τρέμανε τα μηχανήματα και τα τζάμια τους !
    *Και έπαιξες και έχασες και τόσα εκατομμύρια όπως δηλώνεις. Τόσα λεφτά ρε πανούλι μου που υπάρχουνε; Εγώ ζαλίζουμε και να τα …γράψω κι εσύ έχασες τόσα και ούτε …δάκρυσες;
    *Τότε τι έλεγε αυτός ο Μάκης ότι τον πήρες στο λαιμό σου. Καλά βρε Πανούλι μου, τόσο δυνατός είσαι που σήκωσε το Μάκη και τον πήγες βόλτα στο…λαιμό σου;
    **Ρε πανούλι , τι κακιά η πεθερά σου. Να σου παίρνει λεφτά για να φιλοξενήσει τα ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΗΣ???? Καλά είσαι τόσο βλάκας, ή ΕΜΕΙΣ είμαστε έξυπνοι που γελάμε με τις μαλακίες που γράφεις?
    *Πανούλι μου κοιμήσου και είμαστε εμείς εδώ για σένανε . Μάλλον ανάποδα το έγραψα. Έτσι δεν είναι;

  5. ΠΟΣΟΙ ΑΡΑΓΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΓΡΑΜΜΕΝΟΙ?

    ΚΑΜΕΝΟΣ: ‘’Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ».

    Το μόνο ‘’απελέκητο’’ που είναι καΜένο και δεν καίγεται?

    Η ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ του μνημονίου με μια απλή κίνηση ανοιχτής παλάμης!

    Ο Π. Καμμένος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό διακήρυξε την ακυρότητα του Μνημονίου καταγγέλλοντας ότι «δεν ισχύει, είναι άκυρο και αντισυνταγματικό»! Τόνισε επίσης πως δεν αναγνωρίζει το χρέος των τόκων και πιστεύει στην
    πληρωμή μόνο του κεφαλαίου των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και όχι των τόκων.
    «Πιστεύουμε στην Ευρώπη των λαών, αλλά άλλαξε από τον Απρίλιο του 2010 που η Γερμανία αποφάσισε να αντιμετωπίζει τους εταίρους ως εταίρες», πρόσθεσε.
    Με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει ο κ. Καμμένος, όπως είπε ο ίδιος, δε θα υπάρξουν ανάγκες δανεισμού.

    ΣΧΟΛΙΟ: Εννοούσε ότι θα είχαμε πεθάνει από την πείνα?

  6. freeman 22:14 15/05/2015

    Γκουγκλάρισα το όνομα της και είδα βιογραφικό και ως Πασόκ και ως Σύριζα !
    Κατάλαβα ότι πρόκειται για εκμαυλισμένο υποκείμενο που απλά ικανοποιεί τα βίτσια του εκάστοτε πελάτη . Διάβασα τις Καμμένες ηλιθιότητες της , περί … ευθύνης του νεοφιλελεύθερο μοντέλου στην δολοφονία της 4χρονης από τον Βούλγαρο πατέρα και την κατάρριψη από τον ίδιο τον πιλότο της Germanwings ΚΑΙ κατάλαβα πως έχει όλα τα εχέγγυα να φτάσει πολύ-πολύ βαθειά στο βούρκο που αρέσκεται να κολυμπά … θα έχει όμως μεγάλο ανταγωνισμό διότι … βρωμάει ο τόπος από τέτοια σιχάματα .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.