ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Με περισσότερες από 100 εκδηλώσεις

Πρώτο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη

Από την Πέμπτη 14 έως την Κυριακή στις 17 Μαΐου διεξάγεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού «WE» και στο Περίπτερο 8 της «ΔΕΘ-HELEXPO», το Πρώτο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη (Thessaloniki Science Festival) με δεκάδες δρώμενα, διαλέξεις για ποικίλα θέματα και με τη συμμετοχή πολλών συντελεστών, αλλά και ελεύθερη είσοδο.

Το Thessaloniki Science Festival συνδιοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την ΔΕΘ-HELEXPO, τον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού «WE», και την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Περιλαμβάνει πάνω από 100 εκδηλώσεις (ομιλίες, παρουσιάσεις, συζητήσεις, προβολές κ.λπ.) για θέματα ποικίλα, ενδιαφέροντα έως και συναρπαστικά όπως «Η πνευματική ιδιοκτησία στην εποχή του διαδικτύου» (Α. Παπαδοπούλου του ΑΠΘ), «Πειράματα απουσία γήινης βαρύτητας» (Θ. Καραπάντσιο του ΑΠΘ και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διατήματος (ΕSA), «Η όμορφη Αλήθεια των Μαθηματικών μέσα από την Αληθινή Ομορφιά της Τέχνης – τι κοινό έχει η υπερρεαλιστική ζωγραφική των αρχών του 20ου αιώνα με τα χολιγουντιανά “Αvengers” και “Ιnterstellar”» (Κωνσταντίνος Καραγιάννης του ACT), κ.ά.

thess1

 

Η έναρξη θα σηματοδοτηθεί από την παρουσία και ομιλία του Σταμάτη Κριμιζή της Ακαδημίας Αθηνών και του Πανεπιστημίου John Hopkins των ΗΠΑ με θέμα «Από το απειροελάχιστο της Γης στο απέραντο του Ηλιακού Συστήματος: Εξερεύνηση με διαστημόπλοιο».

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.thessalonikisciencefestival.gr/

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ώρες λειτουργίας είναι τις καθημερινές 9:00 - 22:00 και Σαββατοκύριακο 11:00 - 23:00. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, παρακαλούμε να φροντίσετε να κάνετε έγκαιρα κράτηση στα εργαστήρια για παιδιά και workshops, καθώς τα περισσότερα έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Υπεύθυνη κρατήσεων & πληροφοριών: κ. Βικτωρία Κυριάκη, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 - 16:00, τηλ. 210 3692337, 6942 783269 // Σάββατο 16 & Παρασκευή 17 Μαΐου, τηλ. 6942 783269, 210 3692337, 6942783269.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.