Neo

Συγκρίσεις…

Πυρ και μανία είναι στο ΠΑΣΟΚ με την άρνηση του υπουργείου Παιδείας να καταθέσει επισήμως τα βιογραφικά των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που τους ενοχλεί είναι που δεν έχουν έτσι επίσημες αποδείξεις επί της αναξιοκρατίας που καταγγέλλουν.

Παίρνοντας, μάλιστα,ευκαιρία από την αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού χθες ότι οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι 13 ‘μίνι υπουργοί’ στις Περιφέρειές τους, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, υποστήριξε ότι τα βιογραφικά «ενός μίνι υπουργού δεν πρέπει να είναι ‘προσωπικά δεδομένα’, όπως επικαλείται ο υπουργός».

Το πιο ενδιαφέρον όμως,είναι ότι η ‘πράσινη’ βουλευτής κατέθεσε στα Πρακτικά της Βουλής συγκριτικό πίνακα των βιογραφικών των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης που επελέγησαν το 2010 (σ.σ. επί κυβερνήσεως Παπανδρέου δηλαδή, που θεσμοθετήθηκαν δικλείδες αξιοκρατίας, αν και αυτό δεν το ανέφερε) και εκείνων που επελέγησαν από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ώστε να καταδείξει ότι μπορεί η κυβέρνηση να δικαιούται να επιλέξει τα στελέχη της διοίκησης, οφείλει όμως να το κάνει με αξιοκρατικά κριτήρια. «Ας κρίνει η Βουλή ποιοι είχαν τα περισσότεραεπιστημονικά και διοικητικά προσόντα», είπε.

Δείτε εδώ τον πίνακα, για να κάνετε το ίδιο.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. panos 14:04 11/05/2015

    O λογος της εχει τοση αξια οπως η συμπεριφορα της απεναντι στοΓιωργο Παπανδρεου.για τη καρεκλα ολα ο υπερ παντων αγων εγινε σγογγοκολαρια του ευαγγελου τοσο σημαντικο προσωπο Α ρε ΓΙΩΡΓΟ τι σε περιστοιχιζαν

  2. l.l.grigoriu 9:20 10/05/2015

    ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΕΡΙ και δυνατη ΠΟΛΙΤΙΚΗ σκεψη Αυτη η Χριστοφυλοπουλου Πως και δεν γινεται Προεδρος στο ΠΑΣΟΚ απο τον Θαναση (του »πολιτισμου»)καλυτερη ειναι

  3. Θ.Τ. 16:49 09/05/2015

    » .. σ.σ. επί κυβερνήσεως Παπανδρέου δηλαδή, που θεσμοθετήθηκαν δικλείδες αξιοκρατίας, αν και αυτό δεν το ανέφερε .. »

    Αλλος ένας πολιτικός σελέμης . . .
    Μοιάζει κάποιου ευτραφούς
    Κε Φελνίκο μας
    όχι πάντως του Πάγκαλου . . .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.