ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισήγηση του αρμόδιου εισαγγελέα

Στο εδώλιο έξι άτομα για το αποκαλούμενο «ΚΑΡΟΥΖΟΣ GATE»

Το δρόμο που οδηγεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου έδειξε ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος σε 6 άτομα για το αποκαλούμενο «ΚΑΡΟΥΖΟΣ GATE».

Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει προς το δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή του μεγαλοκατασκευαστή και έγκλειστου στις φυλακές Χαλκίδας, Ιωάννη Καρούζου, της πρώην συζύγου του Ρεβέκας Σκαφτούρα, των εκπροσώπων της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ Χρήστου Ρεκούμη και Αθανάσιου Παναγιωτόπουλου και του Ιωάννη Παναγιωτόπουλου συνεργάτη του Βίκτωρα Ρέστη. Και ο τελευταίος μάλιστα είναι επίσης κατηγορούμενος, αφού κατά τον εισαγγελέα αυτός είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΦΑΝΤΟΜ. Κατά περίπτωση τα αδικήματα που τους αποδίδονται είναι: νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση ο Ι.Καρούζος και η Ρεβέκα Σκαφτούρα χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να ξεπλύνουν βρόμικο χρήμα προερχόμενο κυρίως από φοροδιαφυγή .

Όσον αφορά στην εμπλοκή της ΦΑΝΤΟΜ, πρόκειται για την εταιρία που αγόρασε δύο ακίνητα του Ομίλου Καρούζου αντί εικονικού τιμήματος 5 εκ.ευρώ, ,με το πραγματικό να αγγίζει τα 20 εκ. ευρώ.

Κατά τον εισαγγελέα πρέπει να απαλλαχθούν για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια και οι Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκα Σκαφτούρα καθώς και συγγενικό αυτής πρόσωπο, για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.