ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση

Στο Ραδιομέγαρο οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ, οι πρώην απολυμένοι της ΕΡΤ βρέθηκαν αρχικά (από τις 09:00 το πρωί) έξω από το το Ραδιομέγαρο και όταν η πόρτα άνοιξε εισήλθαν στο κτίριο.

Την πορεία οδηγούσαν δύο μικρά κορίτσια τα οποία κρατούσαν την ελληνική σημαία, ενώ ακούγονταν το σύνθημα «η ΕΡΤ ανοιχτή είναι φωνή του κάθε αγωνιστή». Αναμένεται να γίνει γενική συνέλευση μέσα στο Ραδιομέγαρο.

Η σχετική ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Στις 11 Μαΐου ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 καλούμε όλους τους αγωνιζομένους εργαζόμενους της ΕΡΤ στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ – ΕRTOPEN, ώστε να μπούμε στο ραδιομέγαρο και να απαιτήσουμε να ενταχτούμε στο πρόγραμμα της εργασίας μας, αφού και με την βούλα το δικαιούμαστε από τις 30/4/2015.

Το πότε θα διορίσει η κυβέρνηση Διοικητικό Συμβούλιο είναι θέμα δικό της και δεν αφορά τους εργαζόμενους, που αμείβονται πλέον και θέλουν να προσφέρουν!

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να το έχει κάνει από τις αρχές Μαρτίου! Γι’ αυτό άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός κατέθεσε τροπολογία στο νόμο για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» η όποια ψηφίστηκε».

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ Α.Ε
Η ΕΡΤ Α.Ε. με ανακοίνωσή της, αναφέρεται στην επικείμενη συγκέντρωση και είσοδο των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο που οργανώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ, επισημαίνοντας:

1. Μόνο αρμόδιο όργανο που θα επιμεληθεί της διαδικασίας ανάθεσης καθηκόντων στους εργαζόμενους της ΕΡΤ ΑΕ, οι συμβάσεις των οποίων αναβίωσαν από την 29.04.2015, είναι το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από την εφαρμογή του νόμου 4324/2015.

2. Οι διαδικασίες επιλογής και διορισμού του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχουν ήδη εκκινήσει και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους εντός της εβδομάδος.

3. Το απερχόμενο ΔΣ στερείται κάθε αρμοδιότητας να επιληφθεί σχετικώς και επομένως κινήσεις όπως οι ανωτέρω ουδέν προσφέρουν στην ομαλή λειτουργία της εταιρείας».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΒ 13:28 11/05/2015

    «Πρέπει να τιμήσουμε αυτούς τους εργαζόμενους» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

    Την αποκατάσταση όλων όσοι αγωνίστηκαν για να ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε κ. Στάθης Παναγούλης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής. Μιλώντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του νομοσχέδιου για την επανίδρυση της ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει όλα τα προγράμματά της, κύριε Υπουργέ. Πρέπει να αποκαταστήσει όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα να αποκαταστήσει όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.