ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Πέμπτη

Τις πλημμυρισμένες περιοχές του νομού Σερρών επισκέπτεται ο Αντώνης Σμαράς

Τις πλημμυρισμένες περιοχές στο δήμο Βισαλτίας και στο δήμο Εμμανουήλ Παππά θα επισκεφτεί αύριο το απόγευμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα βρεθεί στις Σέρρες στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα. Πρώτος σταθμός του, στο νομό, θα είναι η Μαυροθάλασσα του δήμου Βισαλτίας, στις 6 το απόγευμα, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στις πλημμυρισμένες περιοχές του δήμου Εμμανουήλ Παππά στο Πεθελινό.

Στο μεταξύ, μηδαμινή είναι η υποχώρηση των υδάτων στο σερραϊκό κάμπο, μετά την υπερχείλιση του Στρυμόνα το Μάρτιο που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης να «πνιγούν» από τα νερά του ποταμού.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας, «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών περισσότερα από 70.000 στρέμματα παραμένουν ακόμη πλημμυρισμένα, ενώ στον αριθμό αυτό δεν προσμετράται η ζώνη των πεντακοσίων, που αγγίζει τα 15-20.000 στρέμματα».

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα, έντονο παραμένει το πρόβλημα στα Ίβηρα και τη Μαυροθάλασσα, ενώ σταθερή μείωση της στάθμης των νερών παρατηρείται στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις του Αχινού και του Πατρικίου.

Παράλληλα, πρόβλημα ύδρευσης αντιμετωπίζουν ήδη οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις του νομού Σερρών που δεν πλημμύρισαν, καθώς τα αντλιοστάσια ύδρευσης έχουν καταστραφεί από την πλημμύρα, με συνέπεια να μην μπορούν να αντλήσουν νερό από το Στρυμόνα και το να διοχετεύσουν στα χωράφια.

«Η κατάσταση που ζούμε είναι τραγική, καταστράφηκαν οι αγρότες που πλημμύρισαν και τώρα θα καταστραφούν και οι αγρότες που έσπειραν τα χωράφια τους, αλλά δεν μπορούν να τα ποτίσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.