ΕΛΛΑΔΑ

Λατινικά, Χημεία και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Βατά αλλά για καλά προετοιμασμένους μαθητές τα θέματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Bατά αλλά για καλά προετοιμασμένους μαθητές ήταν τα θέματα στα Λατινικά, τη Χημεία, την Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, μαθήματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων.

Ειδικότερα, στα Λατινικά, μάθημα που παραδοσιακά θεωρείται εύκολο και δίνει υψηλούς βαθμούς στους υποψήφιους, τα θέματα ήταν βατά χωρίς παγίδες, αν και κάποια από τα θέματα απαιτούσαν προσοχή. Πέρυσι, το 41,63% των υποψηφίων είχε βαθμολογηθεί από 15 έως άριστα, το 26,96% από 10 έως 14,9 και το 31,44% κάτω από τη βάση.

Στη Χημεία, τα θέματα κάλυψαν ένα ευρύτατο φάσμα ύλης και κρίνονται μέτριας δυσκολίας, ενώ σχετικά δύσκολα και μη αναμενόμενα κρίνονται τα θέματα και στην Ηλεκτρολογία. Στο μάθημα της Χημείας πέρυσι το 51,57% είχε γράψει από 15 έως 20, το 24,69% από 10 έως 14,9 και το 23,73% κάτω από τη βάση. Στην ηλεκτρολογία τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 65,35%, 21,11% και 13,74%.

Αναμενόμενα κρίνονται, τέλος, τα θέματα στην πληροφορική όπου πέρυσι οι μισοί μαθητές είχαν γράψει κάτω από τη βάση. Συγκεκριμένα, από 0 έως 9 είχε γράψει το 51,34%, ενώ το 23,70% είχε γράψει από 15 έως 20 και το 24,96% από 10 έως 14,9.

Ο βαθμός δυσκολίας των τεσσάρων μαθημάτων ενισχύει την εκτίμηση ότι, οι βάσεις φέτος θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία.

Οι περίπου 105.000 υποψήφιοι που διεκδικούν κάτι περισσότερο από 68.000 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ επιστρέφουν στα θρανία την Παρασκευή προκειμένου να διαγωνισθούν στην Ιστορία κατεύθυνσης και στη Φυσική κατεύθυνσης. Ο εξεταστικός μαραθώνιος ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 24, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου. Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ οι βάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.

Δείτε εδώ τα θέματα στα Λατινικά

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στα Λατινικά 

Δείτε εδώ τα θέματα στη Χημεία

 Δείτε εδώ τις απαντήσεις στη Χημεία 

Δείτε εδώ τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ)

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.