ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας

Βραβεία σε δυο γυναίκες που εκτός από μητέρες των δικών τους παιδιών στάθηκαν σαν μάνες και σε ξένα παιδιά

Δυο γυναίκες που εκτός από μάνες για τα δικά τους παιδιά υπήρξαν «μανάδες» και για τα ξένα παιδιά είτε μεγαλώνοντάς τα είτε μεριμνώντας για την υγεία τους, τιμά στις 10 Μαΐου ο Σύνδεσμος Ιατρών-Οδοντιάτρων Γυναικών Ελλάδος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας.

Πρόκειται για τη Ιωάννα Αλτιντζή, «οικόσιτη μητέρα» στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό, και την γενική γιατρό Πολυξένη Ανδρεάδου. H εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν οι δυο μητέρες, θα πραγματοποιηθεί (στις 19.00) στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για να αγοραστούν εμβόλια για τα ανασφάλιστα παιδιά που περιθάλπονται από τους Γιατρούς του Κόσμου και την Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας.

Η Ιωάννα Αλτιντζή πέρα από τα δυο δικά της παιδιά, συνεχίζει να μεγαλώνει και να ανατρέφει εδώ και οκτώ χρόνια ως μητέρα τα παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

«Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι με την υπομονή αλλά και την επιμονή της κατάφερε να προσφέρει αγάπη, φροντίδα, στοργή, αρχές και αξίες σε παιδιά που πραγματικά το είχαν ανάγκη. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, να ακούσει τις δυσκολίες τους, να νιώσει τις στεναχώριες τους αλλά και να αισθάνεται περήφανη με τις χαρές και τις επιτυχίες τους. Λέξεις, λόγια, συναισθήματα που αρμόζουν σε μια μόνο έννοια, ένα μόνο πρόσωπο, τη μαμά» επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συνδέσμου Ιατρών-Οδοντιάτρων Γυναικών Ελλάδος Πηνελόπη Μηνασίδου-Μαυρίδου.

Η Πολυξένη Ανδρεάδου που είναι μητέρα τριών παιδιών και σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες της στους Γιατρούς του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της θητείας της ως επιμελήτρια Α' στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου έκανε εθελοντικά συστηματικούς εμβολιασμούς και ενημέρωση στον καταυλισμό Αθίγγανων στο Αντίρριο ενώ κατά τη 10ετή θητεία της στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας προσέφερε εθελοντικά σε 24ωρη βάση υπηρεσίες σε εκατοντάδες μετανάστες από την Αφρική και την Ασία, ανάμεσα στους οποίος και παιδιά. Πρόσφατα συμμετείχε και στην αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ειδομένη για την περίθαλψη των μεταναστών που βρίσκονται μεταξύ των συνόρων Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Επίσης επισκέφτηκε πρόσφατα τον καταυλισμό Σύριων μεταναστών στη νοτιοανατολική Τουρκία για να τους προσφέρει τις υπηρεσίες της.

«Σήμερα ασχολούμαι περισσότεροι με τους εφήβους που έρχονται στους Γιατρούς του Κόσμου. Με τα παιδιά ασχολήθηκα περισσότερο, ως γενική γιατρός, όσο ήμουν στη Ναύπακτο και την Ηγουμενίτσα όπου δεν υπήρχαν παιδίατροι. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν παιδίατροι στους Γιατρούς του Κόσμου και εδώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εμβόλια, γιατί οι άνθρωποι που έρχονται στο Πολυϊατρείο είναι ανασφάλιστοι και κατά συνέπεια ανασφάλιστα είναι και τα παιδιά τους και για αυτό είναι ανεμβολίαστα. Γι αυτό και ο Σύνδεσμος Ιατρών-Οδοντιάτρων Γυναικών Ελλάδος με την εκδήλωση που διοργανώνει συγκεντρώνει φάρμακα αλλά και χρήματα για την αγορά εμβολίων» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ανδρεάδου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.