ΠΑΣΟΚ

Μηνύματα σε κυβέρνηση και εταίρους στέλνει το ΠΑΣΟΚ

Αδιαπραγμάτευτο «ναι» στο ευρώ

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση στέλνει το ΠΑΣΟΚ δύο εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα. Η Χαριλάου Τρικούπη καλεί τον πρωθυπουργό να κλείσει άμεσα συμφωνία που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας, «απαγορεύοντάς του» οποιαδήποτε σκέψη για ρήξη.
ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ Ê.Ï. ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

«H αβεβαιότητα και η ανασφάλεια πνίγουν την ελληνική κοινωνία. Η οικονομία βυθίζεται, μετά από πέντε μήνες που η Κυβέρνηση πελαγοδρομεί. Ως εδώ. Τέρμα οι μπλόφες. Αδιαπραγμάτευτο ΝΑΙ στο ευρώ», λέει η νέα πρόεδρος του κόμματος  Φώφη Γεννηματά, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να κλείσει άμεσα συμφωνία που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και της χώρας.

«Να πει τώρα το μεγάλο ΟΧΙ στις ιδεοληψίες του κόμματός του για ρήξη», λέει, επιμένοντας πως «η ελπίδα είναι στην Ευρώπη». Η ίδια πάντως στέλνει σαφή μηνύματα και στους εταίρους της χώρας, καλώντας τους να σταθούν με αλληλεγγύη και σεβασμό στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Άλλη μια φορά η χώρα είναι επί ξυρού ακμής», σχολίασε από την πλευρά της η πρώην υπουργός του κόμματος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχολιάζοντας την πρόσφατη φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι «η διαπραγμάτευση τώρα αρχίζει», ενώ επί πέντε μήνες το Δημόσιο έχει κηρύξει …στάση πληρωμών.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της προέδρου, η κ. Χριστοφιλοπούλου, έστειλε διπλό μήνυμα σε εταίρους και κυβέρνηση.

«Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας είναι δεδομένες και πεπερασμένες και το τέλος της λιτότητας θα πρέπει να σημάνει αλλαγή πολιτικής και σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο», είπε απευθυνόμενη προς τους δανειστές της χώρας, υποστηρίζοντας πως για αυτόν το σκοπό παλεύουν οι Ευρωσοσιαλιστές.

Όσο για την κυβέρνηση, «πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει, να αναλάβει τις  ευθύνες της, να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου της Βουλής και να επιδιώξει την εθνική συνεννόηση», λέει, επιμένοντας στην ανάγκη συγκρότησης εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, όπως ζητά το ΠΑΣΟΚ από το 2012 ακόμα…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 10:58 20/06/2015

    » .. συγκρότησης εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, όπως ζητά το ΠΑΣΟΚ από το 2012 ακόμα» .. »
    Δηλ. πριν το 2012 ούτε είχε ούτε ζητούσε εθν.ομ.διαπ. το ΠΑΣΟΚ ! ! !
    Χαιρετίσματα στον ΒΒ και τον Γρηγοράκο Κα «Υπουργέ» τους ( κάποτε μας ).

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.