ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα ζητήσουν συγγνώμη;

Δικαιώθηκε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σε δικαστική διαμάχη με τη «Δημοκρατία»

Την Μαργαρίτα Παπανδρέου δικαίωσε το δικαστήριο στην διαμάχη της με την εφημερίδα «Δημοκρατία», μετά από δημοσιεύματα της τελευταίας που την παρουσίαζαν στη λίστα Λαγκάρντ ως κάτοχο λογαριασμού αστρονομικού ποσού.

Η σχετική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών καταδικάζει την εφημερίδα σε χρηματική αποκατάσταση της ηθικής βλάβης της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για τον λόγο ότι παρουσίασε ψευδήγεγονότα ως αληθή, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή της.

«Ο ισχυρισμός ΜέσωνΕνημέρωσης και κάποιων πολιτικών παραγόντων περί της ύπαρξης λογαριασμού τηςΜαργαρίτας Παπανδρέου στη γνωστή ως λίστα Λαγκάρντ, αποδείχθηκε όχι απλώςψευδής, αλλά και σκόπιμα αναπαραγόμενος από συγκεκριμένα ΜΜΕ και μάλιστα, ενγνώσει τους ότι το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου δεν υπήρχε στην περιβόητηλίστα, αφού αυτή είχε ήδη ανοίξει και ήταν γνωστά όλα τα ονόματα όταναναπαρήγαγαν τη δήθεν είδηση – αθλιότητα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση τουΚινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

«Θα ζητήσουνσυγνώμη; Θα αποκαταστήσουν την αλήθεια και στο δημόσιο διάλογο; Θασταματήσουν επιτέλους την επιχείρηση παραγωγής λάσπης και αθλιοτήτων εναντίοντων Παπανδρέου;», αναρωτιούνται οι συντάκτες της ανακοίνωσης,υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια του πρώηνπρωθυπουργού βάλλεται από δημοσιεύματα που στηρίζονται σε μύθους.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών:

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Dimitris 17:49 21/06/2016

  Δικαιοσύνη του Κώλου , το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι την εξαφάνιση του γένους ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ . Πάντως η δικαίωση του Παπακωνσταντίνου τους έτσουξε πολύ . Τώρα μιλούν τα φερέφωνα και για πουλημένους δικαστές οι αχρείοι .

 2. ΤΟ ‘’EUROGROYP’’ ΤΟΥ 2008 ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ…
  ====================================================

  Σεισμό προκαλούν σήμερα, οι καλά ‘’φυλαγμένες’’ δηλώσεις του Αλογοσκούφη που είδαν το φως , που ομολογεί ότι ΔΕΝ τον άφησαν, από το 2007, να πάρει σκληρά και αναγκαία μέτρα για να μη χρεοκοπήσουμε .

  ΩΣΤΕ, ο Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα βρε ΑΛΗΤΕΣ?
  ===============================================
  Ο Γιώργος Αλογοσκούφης αποκαλύπτει: ΔΕΝ πήραμε μέτρα γιατί φοβηθήκαμε το πολιτικό κόστος. Η εξομολόγηση Αλογοσκούφη, έστω και αργά, ‘’προϊδεάζει’’ τι θα επακολουθήσει σύντομα, αλλά δεν απενοχοποιεί όλους όσους και ήξεραν και ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ !!! Σύμφωνοι, ο υπουργός δεν έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά σίγουρα την κύρια ευθύνη την φέρουν πολλοί. Απεχώρησε γιατί βρήκε μεγάλη ΑΡΝΗΣΗ στην αποδοχή και εφαρμογή περιοριστικών μέτρων εξυγίανσης. Σύντομα όλοι θα μάθουν, όσοι δεν γνωρίζουν, ότι το ΔΝΤ ήταν στην Ελλάδα και από το 2007 ‘’συζητούσε’’ με τους Ευρωπαίους την δυνατότητα και την πιθανότητα να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

  Στο Eurogroup του 2008
  για τη αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας, με τον Στρος-Καν, ως επικεφαλής του ΔΝΤ είχαν αποφασίσει να εφαρμόσουν το πρόγραμμα που εφάρμοσαν το 2010, αλλά υπερίσχυσε η σκοπιμότητα και το πολιτικό κόστος.
  Στο ίδιο μήκος κύματος απενοχοποίησης είναι και η αποκάλυψη του Γ. Αλογοσκούφη για το τελευταίο Eurogroup όπου συμμετείχε και ο ίδιος, τον Δεκέμβριο του 2008. Εκεί οι Ευρωπαίοι συζητούν για πρώτη φορά κάτι που δεν θα μάθει κανείς: «Τότε είχε έρθει και ο Στρος-Καν ως επικεφαλής του ΔΝΤ και συζητήθηκε το θέμα του μηχανισμού ουσιαστικά. Και στην ουσία απορρίφθηκε γιατί οι Γερμανοί δεν έδειχναν διάθεση να το στηρίξουν».

  Στο τέλος του 2008,
  η κυβέρνηση και η χώρα ζουν νύχτες αναρχίας μετά τη δολοφονία του 15χρονου Γρηγορόπουλου. Η κυβέρνηση χάνει σχεδόν τον έλεγχο της χώρας και είναι πια πλήρως αποδυναμωμένη. Λίγες εβδομάδες μετά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου, ο Καραμανλής κάνει ανασχηματισμό. Η μεγαλύτερη αλλαγή που γίνεται στα κυβερνητικό σχήμα είναι η αποχώρηση του Γιώργου Αλογοσκούφη. Τα πέντε χρόνια που ήταν υπουργός,

  το χρέος αυξήθηκε κατά 70 δισεκατομμύρια ευρώ, το έλλειμμα κατά 2 μονάδες και οι δαπάνες ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Κοιτώντας πίσω ο Γιώργος Αλογοσκούφης
  κάνει μία ανασκόπηση της θητείας του για το τι θα μπορούσε να είχε κάνει διαφορετικά: «Θα έπρεπε η ήπια προσαρμογή να είναι περισσότερο προσαρμογή και λιγότερο ήπια. Από την ώρα που βγήκαμε από την επιτήρηση και δεν είχα ως υπουργός Οικονομικών την υποστήριξη και τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα πράγματα ξέφυγαν περισσότερο απ’ ό,τι θα ήθελα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος».

  Τα πρώτα μηνύματα έρχονται…
  ===================
  Τα Χριστούγεννα του 2008 αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα το ενδιαφέρον των διεθνών αγορών για το ελληνικό χρέος. Σημαίνον πολιτικό πρόσωπο που έπαιξε κατόπιν ρόλο στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου δέχεται τότε ένα τηλεφώνημα φημισμένου διεθνούς «κερδοσκόπου» από το Σεντ Μπαρτς της Καραϊβικής, όπου έκανε τις διακοπές του. Το ενδιαφέρον του εστιαζόταν στην πορεία του χρέους και το κατά πόσον τα ελλείμματα βρίσκονταν υπό έλεγχο.

  Το πρώτο ημιεπίσημο ηχηρό μήνυμα
  όμως δεν αργεί και έρχεται από το Σίτι του Λονδίνου. Με την είσοδο του καινούργιου έτους, ο οίκος αξιολόγησης Standards & Poor υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από Α σε Α- και η προσοχή των ήδη νευρικών από τη διεθνή κρίση αγορών στρέφεται τώρα για τα καλά στις χρόνιες αδυναμίες της χώρας.

  «Η Ελλάδα απέτυχε να φτιάξει τη στέγη, όταν ακόμη ο ήλιος έλαμπε» λέει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της S&P Μάρκο Μίρσνικ.

  Ο Κώστας Καραμανλής
  σε μία από τις τελευταίες του προσπάθειες να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάστασης κάνει ανασχηματισμό. Στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τώρα ο Γιάννης Παπαθανασίου. Την πρώτη μέρα που αναλαμβάνει ως υπουργός Οικονομικών, στις 7 Ιανουαρίου του 2009, δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Γιώργο Προβόπουλο. «Γιάννη, θέλω να μου αφιερώσεις μία ώρα σήμερα το απόγευμα οπωσδήποτε, για να σε ενημερώσω», ακούγεται από την άλλη πλευρά της γραμμής.

  ΣΧΟΛΙΟ ΝΒ. Υπάρχει κανείς σήμερα που να αμφισβητεί το γεγονός ότι το ’’ΘΕΜΑ , ΔΝΤ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ’’ αποτελούσε κοινό μυστικό στο κυβερνητικό επιτελείο του Καραμανλή και πιθανόν (?) σε πολύ μεγάλους επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού και μεγαλοφοροφυγάδες του σημερινού κυβερνητικού ..μεγαλείου που φυσικά ακόμη τρίβουν τα χέρια τους και μπουρδολογούν ασύστολα για να κρύψουν τις απατεωνιές τους εις βάρος της εθνικής οικονομίας?? Ποιος λοιπόν γνώριζε και από πότε Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ ΗΞΕΡΑΝ και ετοιμαζόντουσαν για την χρεοκοπία που ΗΔΗ από το 2008 είχε ήδη ‘’ΡΙΖΩΣΕΙ’’ στις τσέπες των ανύποπτων ελλήνων?
  ΠΟΥ ήταν και ΠΟΥ είναι η δικαιοσύνη ????

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.