ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κορυδαλλός

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μάχη» για την πολιτική αγωγή

Με "όπλο" τη νομολογία των δικαστηρίων οι δικηγόροι των θυμάτων της Χρυσής Αυγής δίνουν τη δική τους μάχη για τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.  

"Εάν δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση, δεν θα υπήρχε και η δολοφονία Φύσσα. Ενεργούσαν δεχόμενοι εντολές, τις οποίες εκτελούσαν" ανέφεραν μεταξύ άλλων οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα, εξηγώντας ότι "η βούληση των μελών υποτάσσεται στη βούληση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Γ. Ρουπακιάς δεν έδρασε μόνος του, αλλά με συντονισμένη δράση των μελών της οργάνωσης. Είναι γεγονός ότι έλαβαν εντολή -εκ των στοιχείων-, υπήρξε συνδρομή και συντονισμός για να τελεστεί το έγκλημα.".

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, είχε προτείνει στο δικαστήριο να γίνει δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής μόνο για συγκεκριμένους κατηγορούμενους, ζητώντας ουσιαστικά να μην περιλαμβάνονται σε αυτούς όσοι διώκονται μόνο για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ουσιαστικά αυτό ισοδυναμεί ότι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς και η υπόλοιπη φερόμενη ηγετική ομάδα της οργάνωσης, δεν θα έχουν απέναντί τους πολιτική αγωγή, καθώς δεν κατηγορούνται για καμία από τις περιλαμβανόμενες στο βούλευμα αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.