AUTO - MOTO

Στο ανανεωμένο Avensis

Η Toyota μειώνει τους θορύβους στο εσωτερικό του αυτοκινήτου

Οι θόρυβοι και οι κραδασμοί που φτάνουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου επιβαρύνουν τους επιβάτες και μειώνουν το επίπεδο άνεσης.

Συχνά οι επιβάτες παραπονιούνται για τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στο αυτοκίνητο κυρίως όταν κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν τρόπους για να περιορίσουν τις πηγές θορύβου και κραδασμών. Οι ενέργειες τους περιλαμβάνουν τη κατασκευή κινητήρων που παράγουν λιγότερο θόρυβο, την αναβάθμιση άλλων τεχνικών μονάδων όπως το κιβώτιο ταχυτήτων καθώς και την ενίσχυση των υλικών που απομονώνουν τους θορύβους και τις ταλαντώσεις.

Η Toyota, ανακοίνωσε ότι τα χαρακτηριστικά θορύβων, κραδασμών και τριγμών (NVH) έχουν βελτιωθεί αισθητά, στο ανανεωμένο Avensis. Στη προσπάθεια επιστρατεύθηκαν νέας σύστασης υλικά που παρέχουν καλύτερη απορρόφηση και μόνωση των θορύβων. Επίσης, η ποσότητα, το πάχος και το πλάτος των τσιμουχών έχει αυξηθεί σε όλο το αμάξωμα.

Για να μειωθούν οι θόρυβοι που φτάνουν στη καμπίνα από τη λειτουργία του μοτέρ, αυξήθηκαν το πάχος και τη πυκνότητα της μόνωσης του καπό, αλλά και το πάχος και το μέγεθος του κάτω καλύμματος του κινητήρα. Μία έξτρα μονωτική ποδιά προστίθεται στις εκδόσεις ντίζελ. Ένα μονωτικό από αφρό πολυουρεθάνης έχει ενσωματωθεί στο εσωτερικό των φτερών.

Ο θόρυβος από τον κλιματισμό έχει μειωθεί με την ενσωμάτωση πτερυγίων στους αεραγωγούς του εσωτερικού. Οι εκδόσεις με πανοραμική ηλιοροφή φέρουν ένα μονωτικό στην επένδυση οροφής, ενώ ένας αμορτισέρ ειδικών προδιαγραφών προστέθηκε στην πίσω πόρτα στις εκδόσεις στέσιον βάγκον.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.