ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

Τελευταία ευκαιρία για την ένταξη στη ρύθμιση

Κλείνει σήμερα το ηλεκτρονικό σύστημα για τις 100 δόσεις

Τελευταία ευκαιρία για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες καθώς σήμερα λήγει η δυνατότητα υποβολής αίτησης για την ένταξης στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων.

Όπως φαίνεται δεν πρόκειται να υπάρξει νέα παράταση δεδομένου ότι οι πιστωτές της χώρας έχουν θέσει ως όρο την κατάργηση της ρύθμισης.

Υπό αυτές τις συνθήκες σήμερα το βράδυ το σύστημα κλειδώνει και δεν θα μπορεί να δεχθεί νέες αιτήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα το πρωί μέχρι και τα μεσάνυχτα να συμπληρώσουν την αίτηση και να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων γλιτώνοντας πρόστιμα και προσαυξήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης (Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ.) με την χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής (Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής - Τ.Ρ.Ο.)

Η πρώτη δόση της ρύθμισης είναι καταβλητέα μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση και την χορήγηση μοναδικού κωδικού πληρωμής, οι δε επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών. Η καταβολή των δόσεων της ρύθμισης δύναται να πραγματοποιείται μέσω εντολής αυτόματης χρέωσης λογαριασμού με την υποβολή σχετικής αίτησης του οφειλέτη σε φορέα είσπραξης. Σημειώνεται ότι ο οφειλέτης τυγχάνει των ευεργετημάτων της ρύθμισης μετά την καταβολή της πρώτης
δόσης.

Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές ως εξής:

α) Υποχρεωτικά. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων έως και την 1η Μαρτίου 2015 οφειλών, οι οποίες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής, έχουν βεβαιωθεί στη Φορολογική Διοίκηση και έχουν καταχωρισθεί στα βιβλία αυτής και δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης.

β) Μετά από επιλογή του οφειλέτη: Ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015 οφειλές, οι οποίες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν βεβαιωθεί και έχουν καταχωρισθεί στα βιβλία της Φορολογικής Διοίκησης και τελούν σε αναστολή, διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου ή έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης, η οποία είναι σε ισχύ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.