ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τηλεφωνική επικοινωνία με Τσίπρα

Λιου: Η Ελλάδα να κάνει μια σοβαρή κίνηση για να επιτευχθεί συμφωνία

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λιου κάλεσε εκ νέου σήμερα την ελληνική κυβέρνηση να κάνει μια «σοβαρή κίνηση» για την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές της, υποβάλλοντας αξιόπιστες προτάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στην Ουάσινγκτον.

Ο Λιου συνομίλησε τηλεφωνική σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, μια ημέρα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Στη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα ο Τζέικομπ Λιου «υπογράμμισε ότι είναι επείγον η Ελλάδα να κάνει μια σοβαρή κίνηση για να επιτευχθεί μια πραγματιστική συμφωνία με τους πιστωτές της και ότι η αποτυχία να επιτευχθεί μια συμφωνία θα δημιουργούσε άμεσα μεγάλες δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία», είπε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Ακόμη, ο Λιου εκτίμησε ότι εφόσον οι ελληνικές προτάσεις είναι αξιόπιστες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να είναι έτοιμοι να κάνουν «το έργο που τους αναλογεί», μεταβάλλοντας ελαφρώς τη θέση του.

Στις πρόσφατες δηλώσεις του για την Ελλάδα, ο Λιου ασκούσε πιέσεις αποκλειστικά στην Αθήνα και απέφευγε να αναφερθεί στον ρόλο της ΕΕ, ιδίως σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού κρατικού χρέους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, ο Λιου κάλεσε στη συνομιλία του με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να «συνεχίσει τις προσπάθειές του» για να βοηθήσει την Ελλάδα να επανέλθει στην ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.