ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιούβε-Μπάρτσα (21:45 ΝΕΡΙΤ) για την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ

Τελικός-τιτανομαχία στο Βερολίνο

Το κορυφαίο, κατά πολλούς, αθλητικό γεγονός της χρονιάς θα λάβει χώρα απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, εκεί όπου η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τη Γιουβέντους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (21:45).

Εκ πρώτης όψεως, ο τελικός έχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό δεν είναι άλλο από την Μπαρτσελόνα που διαθέτει την κορυφαία επιθετική τριπλέτα του πλανήτη  (Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ). Οι  Καταλανοί κατέκτησαν τα πάντα στην Ισπανία και οι τρεις μεγάλοι σταρ έπαιξαν καταλυτικό ρόλο σ' αυτό.

Εκτός αυτού η γενικότερη ποιότητα της Μπαρτσελόνα δείχνει αυτήν την ώρα να είναι σαφώς ανώτερη από αυτή της Γιουβέντους, τουλάχιστον αν μιλήσουμε για αξία του κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Η "Γιούβε" πάντως μόνο αμελητέα ποσότητα δεν μπορεί να θεωρηθεί. Στην Ιταλία έκανε... πλάκα κατακτώντας άνετα τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ απέκλεισε ομάδες με πιο μεγάλο μπάτζετ όπως η Ρεάλ.

Η Μπαρτσελόνα διεκδικεί το 5ο τρόπαιό της στη διοργάνωση (1992, 2006, 2009,2011 τα προηγούμενα) ενώ η Γιουβέντους το 3ο (1985, 1996 τα προηγούμενα).

Η μοναδική σοβαρή απώλεια αφορά τη Γιουβέντους αφού δεν θα αγωνιστεί ο τραυματίας Κιελίνι.

Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους, στο παρελθόν, δυο φορές σε προημιτελική φάση και μια φορά στα ημιτελικά. Το 1986 η Μπαρτσελόνα απέκλεισε τη Γιουβέντους (1-0, 1-1), πέντε χρόνια μετά στα ημιτελικά ο νικητής ήταν ο ίδιος (3-1, 0-1), ενώ η Γιουβέντους χαμογέλασε στα προημιτελικά του 2003 στην παράταση (1-1, 1-2). Οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν 15 νίκες, 11 ισοπαλίες και 18 ήττες απέναντι σε ισπανικές ομάδες, ενώ οι πρωταθλητές Ισπανίας μετρούν 22 νίκες, 13 ισοπαλίες και 8 ήττες κόντρα σε ιταλικούς συλλόγους.

Διαιτητής στον τελικό του Βερολίνου θα είναι ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντουράν και Ονγκούν, επιπρόσθετους τους Γκοτσέκ και Σιμσέκ και τέταρτος θα είναι ο Σουηδός Γκόνας Έρικσον

Για την Γιουβέντους του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Μπονούτσι και Μπαρτζάλι θα είναι στο κέντρο της άμυνας με τους Λιχτστάινερ και Εβρά να είναι τα δυο μπακ. Στο κέντρο, οι Μαρκίζιο και Πογκμπά θα είναι στο πλευρό του Πίρλο με τους Βιδάλ, Τέβες και Μοράτα να συμπληρώνουν την ενδεκάδα.

Για την Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε, τερματοφύλακας θα είναι ο Τερ Στέγκεν, στόπερ οι Πικέ και Μασεράνο με τους Ντάνι Άλβες και Άλμπα να καλύπτουν τα άκρα της άμυνας. Μπουσκέτς, Ράκιτιτς και Ινιέστα θα είναι στο κέντρο και μπροστά τους οι MSN. Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ έχουν βάλει μαζί 120 γκολ φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις, και η Μπαρτσελόνα βασίζει πολλά σε αυτούς,  στο τελευταίο παιχνίδι του Τσάβι στην ομάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.