MEDIA

Μετά τις απειλές

«Μαύρο» στη σελίδα του Αρκά για σκίτσα κατά της κυβέρνησης

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε ένα σκίτσο του Αρκά με το οποίο ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση.

Κάποια από τα σκίτσα του περίφημου σκιτσογράφου που ανέβηκαν στην επίσημη σελίδα του στο Facebook προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων και απειλών από όσους θεώρησαν ότι μάχεται την κυβέρνηση, αναγκάζοντάς τον να δώσει την εντολή να "κατέβει" η σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στο επίμαχο σκίτσο εμφανίζεται ένας άντρας που λέει: «Έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα».

Οι σχολιάστές επιτέθηκαν με απρεπείς χαρακτηρισμούς κατά του Αρκά με κατηγορίες ακόμη για χρηματισμό του από κάποιους, για να πλήξει συγκεκριμένους πολιτικούς και κόμματα.

Η αντίδραση των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου ήταν άμεση, με τη δημιουργία hashtags που συνδέουν την επίθεση με αυτή των τζιχαντιστών στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, σημειώνοντας μάλιστα την υποκρισία όσων δήλωναν υπέρ των Γάλλων σκιτσογράφων αλλά επιτέθηκαν στον Ελληνα συνάδελφό τους.

«Μετά τον Πορτοκάλογλου τώρα και ο Αρκάς. Απόπειρες λογοκρισίας μιας φανατικής Αριστεράς», ήταν το σχόλιο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου.

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ο Αρκάς είναι κορυφαίος. Όσοι τον κατηγόρησαν για "χρηματισμό", κάνουν λάθος. Η σάτιρα κρίνει τα πάντα. Δεν χρειάζεται κατήγορους ή προστάτες».

Αυτά είναι κάποια από τα σχόλια:

CIat_-cUMAAOzcb

Μετά το πλήθος σχολίων, η ομάδα που διαχειρίζεται τη σελίδα του Αρκά στο Facebook ανέβασε το εξής μήνυμα:

Και εν τέλει λήφθηκε η απόφαση να κατέβει η σελίδα.

Γιατί κατέβασε ο Αρκάς την επίσημη σελίδα του στο facebook

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.