ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία

Μετά το παλάτι του, το «τεράστιο τραπέζι» του Ερντογάν προκαλεί διαμάχη

Στον απόηχο των σφοδρών επικρίσεων για την εξωφρενικά υψηλό κόστος του προεδρικού μεγάρου της Τουρκίας, ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορείται εκ νέου για σπατάλη και μεγαλομανία, αυτή την φορά λόγω ενός τεράστιου τραπεζιού που στήθηκε στο παλάτι του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Η διαμάχη ξέσπασε τη Δευτέρα, όταν η τουρκική προεδρία έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το Ιφτάρ, το παραδοσιακό δείπνο μετά τη νηστεία του Ραμαζανιού, το οποίο παρέθεσε προς τιμή στελεχών της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Ντιγιανέτ).

Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που είδαν το φως της δημοσιότητας ο Ταγίπ Ερντογάν απεικονίζεται να κάθεται στην κορυφή ενός γιγαντιαίου στρογγυλού τραπεζιού, που έχει μέγεθος περίπου όσο ένα γήπεδο του σκουός.

Η Ένωση Αρχιτεκτόνων της Άγκυρας, που βρίσκεται ήδη σε αντιπαράθεση με τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους με επίκεντρο το προεδρικό μέγαρο, έσπευσε να υπολογίσει την τιμή του τραπεζιού, των καρεκλών αλλά και του σερβίτσιου: συνολικά 1 εκατομμύριο τουρκικές λίρες (335.000 ευρώ).

Η απάντηση του προέδρου Ερντογάν ήταν άμεση.

«Όλοι αυτοί οι αριθμοί είναι αναληθείς και ψευδείς και συνιστούν μία ξεκάθαρη κα απλή συκοφαντία» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας χθες το βράδυ, ενώ στη συνέχεια απείλησε τους υπεύθυνους ότι θα προσφύγει εναντίον τους στη Δικαιοσύνη.

Οι χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης άδραξαν την ευκαιρία και έσπευσαν να ειρωνευτούν τον Τούρκο πρόεδρο. Με τη βοήθεια του φωτομοντάζ, εκείνος εμφανίζεται να κάθεται στη μέση του τραπεζιού το οποίο έχει τη μορφή ενός ρινγκ πάλης ή μίας τεράστιας πίτσας.

Η προεδρία από την άλλη μετέδωσε ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού στο οποίο αποκαλύπτει τι κρύβεται κάτω από το λευκό τραπεζομάντιλο: είχαν ενώσει μικρότερα τραπέζια, κανονικού μεγέθους τα οποία έφτιαχναν το τεράστιο τραπέζι.

Προκειμένου να ολοκληρώσει την υπεράσπισή του, ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι αυτά τα τραπέζια είναι μια κληρονομιά του προέδρου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ (1993- 2000), ενώ οι καρέκλες που χρησιμοποιήθηκαν είχαν αγοραστεί από τον πρώην πρόεδρο της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.