ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 20 νεκροί και 50 τραυματίες

Νιγηρία: Επίθεση γυναίκας-καμικάζι στην ψαραγορά του Μαϊντουγκούρι

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στο Μαϊντουγκούρι, τη μεγαλύτερη πόλη της βορειοανατολικής Νιγηρίας, όπως ανέφεραν ένας κάτοικος της περιοχής και ένας πολιτοφύλακας που μάχεται στο πλευρό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας εναντίον των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ.

Η έκρηξη σημειώθηκε πολύ κοντά στην ψαραγορά της πόλης, στην οδό Μπάγκα, σύμφωνα με τον πολιτοφύλακα Ντανλάμι Ατζαοκούτα. «Ακούσαμε μια πολύ ισχυρή έκρηξη τη στιγμή που ο κόσμος ετοιμαζόταν για την απογευματινή προσευχή. Προερχόταν από τον σταθμό των λεωφορείων δίπλα στην ψαραγορά», διευκρίνισε.

«Είδα ανθρώπους να τρέχουν προς το σημείο της έκρηξης», είπε από την πλευρά του ένας κάτοικος που βρισκόταν έξω από ένα εκδοτήριο εισιτηρίων την ώρα εκείνη.

Η Μπόκο Χαράμ έχει βάλει κατ' επανάληψη στο στόχαστρό της σταθμούς λεωφορείων και πολυσύχναστες λαϊκές αγορές. Από τις αρχές του μήνα στο Μαϊντουγκούρι, το ιστορικό λίκνο της ισλαμιστικής οργάνωσης, έχουν σημειωθεί τέσσερις επιθέσεις, οι δύο εκ των οποίων ήταν επιθέσεις αυτοκτονίας.

«Έχουμε καταμετρήσει 20 πτώματα ενώ 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν» είπε ο Ατζαοκούτα, σύμφωνα με τον οποίο δράστης της επίθεσης ήταν μια γυναίκα που κρατούσε «μια κατσαρόλα μέσα στην οποία είχαν τοποθετηθεί τα εκρηκτικά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.