ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εγγύηση 200.000 ευρώ και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά τη μαραθώνια απολογία του, που ξεπέρασε τις επτά ώρες, στον ανακριτή.

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη επιβλήθηκαν οι εξής όροι: εγγύηση 200.000 ευρώ, υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση κάθε μορφής ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Ο κ. Μαρινάκης έφτασε στο χώρο από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων στις 07:20 και ανέβηκε στον έκτο όροφο, ενώ από έξω τον περίμεναν ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, και ο αντιπρόεδρος Σάββας Θεοδωρίδης. Η αστυνομία απομάκρυνε από το κτίριο δημοσιογράφους και άλλους παρευρισκόμενους. Ο Τάκης Αγραφιώτης, πέμπτος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώην πρόεδρος της Super League, βρισκόταν επίσης στην Ευελπίδων περιμένοντας να τελειώσει την απολογία του ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Τον κ. Μαρινάκη βαρύνουν σημαντικές κατηγορίες που αφορούν την «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι οι εξής:

- Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
- Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης
- Ηθική αυτουργία για έκρηξη που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή
- Ηθική αυτουργία για δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις και ο σκοπός επετεύχθη καθώς και απάτη

Κατηγορούμενος ο Σα Πίντο

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως η ανάκριση για την υπόθεση θα ολοκληρωθεί με την κλήτευση μέσω δικαστικής συνδρομής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο του Πορτογάλου προπονητή Ρικάρντο Σα Πίντο , ο οποίος έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος.

Η εμπλοκή του ξεκίνησε με καταγγελίες του Τάκη Φύσσα πως του είχε εκμυστηρευθεί ότι στον αγώνα Ολυμπιακός -Ατρόμητος του ζητήθηκε να μην χρησιμοποιήσει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, κάτι όμως που ο ίδιος φέρεται με επιτολές του να έχει αρνηθεί.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.