ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κυριακή οι κάλπες για την ανάδειξη προέδρου

ΠΑΣΟΚ: Συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία των τριών υποψηφίων

Με το βλέμμα στις κάλπες της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ κινούνται οι υποψήφιοι για τη θέση Φώφη Γεννηματά,Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες που νοιάζονται για τον χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή, απηύθυνε χθες η κ.Γεννηματά, ζητώντας καθαρή εντολή ώστε να μηνχρειαστεί δεύτερος γύρος αναμέτρησης. « Όποιον και αν θέλουν ναψηφίσουν, να έρθουν, διότι δίνουν μεγάλη δύναμη στο εγχείρημα, στην προσπάθειανα κάνουμε μια νέα αρχή», είπε, χαρακτηρίζοντας σημαντικό ο πρόεδρος να βγειαπό την πρώτη Κυριακή, καθώς «το ΠΑΣΟΚ είναι πολλούς μήνες σε μία κατάστασημεταβατική, σε μία κατάσταση αβεβαιότητας», όπως είπε, τονίζοντας την ανάγκηανασυγκρότησης του χώρου. Ως μεγάλα ζητούμενα για τον χώρο, δε, χαρακτήρισε την ενότητα και την αλλαγή, λέξη που παραπέμπει και στο νικηφόρο σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981.

Τον τριπλασιασμό του κόσμου πουπροσήλθε στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη συνέδρων πριν από δύο Κυριακές,προέβλεψε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Περιμένουμε πάνω από 100.000 να έρθουνστις εσωκομματικές εκλογές», είπε, ανεβάζοντας τον πήχη για το εκλογικά μικρόπλέον ΠΑΣΟΚ. «Είχαμε 35.000 κόσμο που ψήφισε πριν από λίγες ημέρες γιατους και βέβαια για τον πρόεδρο ο αριθμός θα τριπλασιαστεί», είπε,ξεκαθαρίζοντας πάντως πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβερνητικό κόμμα και πως θα τιμήσειτην εντολή αντιπολίτευσης και ανασυγκρότησης του κόμματος που πήρε από τους πολίτες.Συνεχίζοντας την προεκλογική του εκστρατεία, ο Ανδρέας Λοβέρδος πουπραγματοποίησε συγκέντρωση στο θέατρο Ακροπόλ της Αθήνας χθες, θα βρεθεί σήμεραστην Φλώρινα και την Καστοριά, προκειμένου να μιλήσει σε μέλη και φίλους τουκόμματος.

Πιστός στην προσπάθεια να εκφράσει τη νέα γενιά τουκόμματος, παραμένει από την πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος,σημειώνοντας πως «η γενιά αυτή δεν έχει ευθύνη για πολλά, αλλά την ανέλαβε με περισσήεντιμότητα». Σε αυτή τη βάση, κάλεσε τους ανθρώπους της παράταξης να στηρίξουντην προσπάθεια για την Ελλάδα του 2030. «Ο κόσμος ψήφισε αρκετά αριστερά, δεξιάκαι κεντρώα κόμματα. Τώρα όμως είναι ώρα να ψηφίσει την αλήθεια με σχέδιο. Να μημας ενώνουν μόνο οι αναμνήσεις, αλλά και τα όνειρά μας», είπε, δίνονταςσυνοπτικά την πλατφόρμα του για ένα νέο κόμμα, μία νέα συλλογικότητα και μίανέα εμπιστοσύνη που ευελπιστεί να γίνουν πράξη στο πρόσωπό του. Επέμεινε εξάλλου στην πρότασή του για Ιδρυτικό Συνέδριο της παράταξης την άνοιξη του 2016 και αφού πρώτα θα έχουν συναντηθεί όλες οι δυνάμεις που στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις και τη σοσιαλδημοκρατία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.