ΚΟΣΜΟΣ

Η Τζεραλίν Τάλεϊ στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ

Πέθανε o γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο στα 116!

Ο (σύμφωνα με τα πιστοποιητικά) μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος στη Γη, η γιαγιά Τζεραλίν Τάλεϊ, απεβίωσε στη πολιτεία του Μίσιγκαν 26 μέρες αφού γιόρτασε τα 116ά της γενέθλια.

Η Τάλεϊ γεννήθηκε στις 23 Μαίου 1899 στην πολιτεία Τζόρτζια, και ήταν πρώτη στη λίστα της Ομάδας Γεροντολογικής Έρευνας, η οποία βεβαιώνει τις ηλικίες των υπερηλίκων του κόσμου, μετά το θάνατο της Γερτρούδης Ουίβερ, η οποία πέθανε τον Απρίλιο στο Άρκενσο στα 116.

talley2

Η Τάλεϊ πέθανε τη Τετάρτη βράδυ στο σπίτι της στο Ίνκστερ, προάστιο του Ντιτρόιτ, όπου ζούσε με την κόρη της Θέλμα Χόλογουεϊ, 77 ετών, είπε η εκπρόσωπος της οικογένειας Κριστόνα Κάμπμπελ. Η Τάλι είχε μετακομίσει στο Μίσιγκαν το 1935 με τον άντρα της, που εργαζόταν στην αυτοκινητοβιομηχανία Ford. Αυτός πέθανε το 1988.

Talley sits on her couch, as a photograph showing her and her late husband Alfred is held next to her, on her 115th birthday in her home in Inkster

Ο θάνατός της εξέπληξε τον διευθυντή του ερευνητικού κέντρου Ρόμπερτ Γιανγκ, ο οποίος είπε ότι ήταν πολύ ενεργό άτομο και ότι μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες πήγαινε παντού με τα πόδια.

Το άτομο που τώρα αναλαμβάνει τα πρωτεία είναι πάλι γυναίκα, η Σουζάνα Μούσατ Τζόουνς, 115, η οποία γεννήθηκε στην Αλαμπάμα και ζει σε οίκο ευγηρίας στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.