ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες δράσεις θα υλοποιηθούν

Προγραμματική Σύμβαση κατά της Φτώχειας στο Πέραμα από τη Δούρου και το δήμαρχο της περιοχής

Προγραμματική Σύμβαση κατά της φτώχειας υπογράφεται μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος, από την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και το δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, αύριο το μεσημέρι, στο δημαρχείο της πόλης.

Η σύμβαση αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος «Αλληλεγγύης Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής στην Περιοχή Δήμου Περάματος» και στην διάρκεια του προγράμματος, προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, θα υλοποιηθοιηθούν στα όρια του δήμου, όπου η ανεργία φθάνει στο 50%, οι παρακάτω δράσεις:

-Κοινωνική διδασκαλία Λυκείου και Γυμνασίου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς δασκάλων και καθηγητών εφόσον δεν πραγματοποιηθούν, ή δεν επαρκούν τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και κοινωνικού φροντιστηρίου από το Υπουργείο Παιδείας.

-Δεκατιανό και πρωινό στους υποσιτιζόμενους μαθητές με στόχο την κάλυψη όλων των μαθητών. Τα παρεχόμενα προϊόντα διατροφής θα είναι εντός του νομοθετημένου πλαισίου σχολικής διατροφής του υπουργείου Παιδείας.

-Δίκτυο διανομής τροφίμων. Σε χώρο επιλεγμένο από τους διοργανωτές μια φορά το μήνα οι δημότες θα μπορούν να προμηθεύονται απευθείας από Έλληνες παραγωγούς προϊόντα σε χαμηλές τιμές χωρίς μεσάζοντες.

-Λειτουργία κοινωνικού εστιατορίου, όπου θα σιτίζονται πολίτες δωρεάν, με κοινωνικά κριτήρια, ανάλογα με το αποδεδειγμένο εισόδημά τους.

- Λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, με είδη πρώτης ανάγκης για τη σίτιση και την ένδυση απόρων κατοίκων. Τα παρεχόμενα είδη θα προέρχονται από δωρεές και χορηγίες και, εφόσον διαπιστώνεται ανεπάρκεια ειδών, είναι δυνατή η προμήθειά τους τρόφιμα και λοιπά είδη οικιακής ανάγκης) σύμφωνα με τις διατάξεις του Ενιαίου Κανονισμού Προμηθειών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΥΑ 11389/1993, Β' 185).

-Λειτουργία κοινωνικού βρεφονηπιακού σταθμού για την κάλυψη όλων των αναγκών της περιοχής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.