ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τρίτη

Συστήνουν Επιτροπή υπέρ του «Ναι» Καμίνης και Μπουτάρης

Σε συζητήσεις για σύσταση εθνικής επιτροπής που θα στηρίζει το «Ναι» στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 5 Ιουλίου, βρίσκεται ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Όπως είπε, ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις στις οποίες παίρνει μέρος και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ η επιτροπή θα αποτελείται από «πρόσωπα όλου του πολιτικού και κοινωνικού φάσματος».

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «ντροπή για το δημοκρατικό πολίτευμα» και αυτό γιατί «το έγγραφο για το οποίο υποτίθεται ότι συζητάμε και επί του οποίου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα, ουσιαστικά δεν υπάρχει». Προσέθεσε ότι το δίλημμά είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη καθώς το δημοψήφισμα «ουσιαστικά αυτό το αντικείμενο έχει».

Επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων αναρωτήθηκε τι σημαίνει το «Όχι» το οποίο η κυβέρνηση «μας ζητάει να ψηφίσουμε» και τόνισε ότι «πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο τις συνέπειες των πράξεων μας» και ότι η κυβέρνηση «έχει υποχρέωση, γιατί είναι υπεύθυνη κυβέρνηση, να εξηγήσει στον κόσμο τι σημαίνει αυτό που του προτείνουν».

Ο ίδιος, είπε, είναι υπέρ του «Ναι» «όχι γιατί συμφωνούμε με την όποια πρόταση, αλλά γιατί θέλουμε να κρατήσουμε τη χώρα στην Ευρώπη».

Ο κ. Καμίνης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αύριο Τρίτη 30 Ιουνίου, στη 1 μ.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. οι μόνοι που προσπαθούν. άξιοι.

    εάν παρελπίδα, οι αναρχοφασίστες των συριζανέλ μας οδηγήσουν εκτός ευρώπης στο σκαμνί πρώτος ένοχος εσχάτης προδοσίας θα είναι το ανθρωπάκι ο παυλόπουλος που υπέγραψε το νόθο κι παραπειστικό δημοψήφισμα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.