ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δεν μπορεί να βγει με βραχιολάκι ο Ρωμανός

Στο ...συρτάρι ο νόμος για την εκπαιδευτική άδεια σε κρατούμενους φοιτητές

Στα χαρτιά παραμένει ο νόμος για την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους φοιτητές. Αυτό προκαλεί εμπλοκή στη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι στον Νίκο Ρωμανό για την παρακολούθηση των μαθημάτων στο ΤΕΙ Αθήνας που έχει εισαχθεί.

Ο σχετικός νόμος ο οποίος ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2014 μετά την πολυήμερη απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού παραμένει στην πράξη ανεφάρμοστος. Από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η διευκρινιστική κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Παιδείας με την οποία θα ορίζονται οι προϋποθέσεις της χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι στους κρατούμενους φοιτητές.

Ο Νίκος Ρωμανός πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού για την χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι. Το Συμβούλιο των Φυλακών, καθώς δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ ζήτησε με βάση το προγενέστερο νομοθετικό καθεστώς την γνωμοδότηση του ειδικού εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχη Νικόπουλου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής λόγω αυτού του νομοθετικού κενού εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού και πλέον αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών Κορυδαλλού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.