ΚΟΣΜΟΣ

Επίσημη επίσκεψη

Στρώθηκε το κόκκινο χαλί στη Γερμανία για τη βασίλισσα Ελισάβετ

H Γερμανία έστρωσε σήμερα το κόκκινο χαλί για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα, προς τέρψιν των Γερμανών, οι οποίοι συμπαθούν ιδιαίτερα τα μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Το πρωί, αφού διέπλευσε με ένα πλεούμενο τον ποταμό Σπρέε έχοντας στο πλευρό της τον πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, η Ελισάβετ, που επέλεξε να φορέσει ένα λευκό σύνολο, έγινε δεκτή από την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Ακολούθησε μια σύντομης διάρκειας συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο και κατόπιν η Ελισάβετ κατέθεσε στεφάνι με λουλούδια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της πρώην ανατολικής Γερμανίας.

Η Άγγελα Μέρκελ αναμένεται επίσης σήμερα να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, που επιχειρεί να αποσπάσει την στήριξη του Βερολίνου σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί να προωθηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η βασίλισσα, όπως όλοι οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών μοναρχιών, από τη Σουηδία έως το Μονακό, μαγνητίζει το ενδιαφέρον των πολιτών στη Γερμανία, όπου τα κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα καλύπτουν την επίσκεψη της με ζωντανές συνδέσεις ενώ τα πλήθη των πολιτών είναι έτοιμα να αψηφήσουν τον φθινοπωρινό καιρό για να τη δουν από κοντά και να την επευφημήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόσωπο της βασίλισσας μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα όλων σχεδόν των γερμανικών εφημερίδων σήμερα, ενώ η Bild προσέφερε στους αναγνώστες της μία μεγάλη αφίσα της.

Η Ελισάβετ, 89 ετών και ο πρίγκιπας Φίλιππος 94 ετών, θα παραμείνουν στη Γερμανία έως την Παρασκευή.

Μεθαύριο αναμένεται να επισκεφθούν το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπέργκεν-Μπέλσεν, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου θα συναντηθούν, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με επιζώντες και βετεράνους πολέμου που συνέβαλαν στην απελευθέρωση του στρατοπέδου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.