ΠΑΣΟΚ

Λίγο πριν από τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Τα τελευταία τους χαρτιά παίζουν οι υποψήφιοι πρόεδροι

Τον υπέρ πάντων αγώνα για την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων ψήφων, δίνουν οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν από το άνοιγμα της κάλπης.

Να καθησυχάσει όσους φοβούνται ότι στόχος της είναι η «αναπαλαίωση» του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε χθες η Φώφη Γεννηματά, σε μία προσπάθεια να επεκτείνει το κοινό της πέραν των στενών κομματικών ορίων. «Σε καμία περίπτωση δεν θέλω το ‘ρετρό’ ΠΑΣΟΚ», είπε, τονίζοντας την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις στις ανάγκες των νέων ανθρώπων της κοινωνίας. «Χρειάζεται ανανέωση ιδεών, ανανέωση προτάσεων, ανανέωση προσώπων, αυτή είναι η επιθυμία μου και πρέπει να ξεκινήσει από τη Δευτέρα αυτή η προσπάθεια», είπε μιλώντας στον Real FM.

Η ίδια έκανε λόγο για ένα Κίνημα που πρέπει να ξεκινήσει από κάτω. «Πρέπει να συνομιλήσουμε με υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, με εργαζόμενους, με μικρομεσαίους, με επιχειρηματίες, με γυναίκες, με ανέργους. Απομακρυνθήκαμε από όλη αυτή τη βάση τα προηγούμενα χρόνια», είπε, παραδεχόμενη ότι γινόταν πολιτική προαπαιτούμενων αντί να παράγεται πολιτική. «Η αναγκαιότητα  σήμερα είναι η παραγωγή πολιτικής, παραγωγή στον τόπο και διάλογος με αυτούς που ξέρουν και έχουν τις απαντήσεις και τις λύσεις. Όχι κλεισμένοι στα γραφεία μας με επτά σοφούς και τεχνοκράτες μόνο. Πρέπει να ‘παντρέψουμε’ τη γνώση με τη γνώμη», είπε, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών της, αλλά και επιχειρώντας κάποια αυτοκριτική για την τακτική του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια.

Δύο «καθαρές δεσμεύσεις» θέλησε να δώσει σε όσους θα προσέλθουν αύριο στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος:

Πρώτον, «ΠΑΣΟΚ που θα ακούγεται», με δυνατό και καθαρό λόγο στη Βουλή, στην κοινωνία και τον λαό, που θα ασκεί σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση σε μία επικίνδυνη για τον τόπο κυβέρνηση, όπως λέει, και θα έχει διακριτό πολιτικό στίγμα από τη Δεξιά.

Δεύτερον, σύγχρονο κόμμα, με ανανέωση σε όλα τα επίπεδα. «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πορεύεται μόνο με τις αναμνήσεις και τα σύμβολά του. Πρέπει να ανανεώσει το λόγο του, να εκσυγχρονίσει την πολιτική του παρουσία σε όλα τα επίπεδα, πάντα στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Με αυτοδημιούργητα, δυναμικά στελέχη στην πρώτη γραμμή», λέει, χαρακτηρίζοντας την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, ως ευθύνη κυρίως της νέας γενιάς των στελεχών του, στους οποίους και θέλει να δώσει ευκαιρίες.

Οριστικό ‘διαζύγιο’ με το παρελθόν, φαίνεται να επιθυμεί να πάρει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που ξεκαθαρίζει ότι η γενιά του δεν έχει κατασπαταλήσει ούτε ένα ευρώ, για αυτό και δεν αναλαμβάνει τις αμαρτίες κανενός, σε θέματα διαφθοράς και κατασπατάλησης χρημάτων. Ο ίδιος μιλά για ένα ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης που θα παίξει ρόλο τα επόμενα χρόνια, όπως πιστεύει, μιλώντας όχι για τις αναμνήσεις, αλλά για τα όνειρά της. Σε αυτή εντάσσει όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στο εγχείρημα με βάση την πολιτική και όχι τα πρόσωπα…

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 13:28 13/06/2015

    » .. δεν θέλω το ‘ρετρό’ ΠΑΣΟΚ», … «Χρειάζεται ανανέωση ιδεών, … προτάσεων, … προσώπων, … »
    Μόνο που αυτή η προσπάθεια έχει αρχίζει με όσους δεν «ντρέπονται» γιά το 2009 – 2011 .
    Εκτός αν η Κα Φώφη δεν είναι με τον ΓΑΠ γιατί αυτός στηρίζεται στο όνομα του πατέρα του . . .

    Τώρα γιατί δεν λέω λέξη γιά τους λιγότερο «προχώ» Λοβερδοκωνσταντ…. Κε Φελνίκο μας ?
    Η ζωή με έχει βάλει μπροστά σε πολύυυυυυ πιό σκληρά διλήμματα . . .

  2. freeman 12:19 13/06/2015

    ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΤΡΕΜΟΝΤΑΣ την μήνη του ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (και απολαμβάνοντας η προσβλέποντας τα αξιώματα που τους χάριζε ως αντιπρόεδρος των ΜπαλτακοΣαμαράδων) από 11/2011 μέχρι 25/01/2015 ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με την ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ότι ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΦΤΑΙΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2010-2011 .
    ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΑΥΤΟΙ , ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΕΤΙΝΟΙ , νόμισαν ότι θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν-θάψουν Προσωπικά τον Παπανδρέου ΑΛΛΑ να διασώσουν το κόμμα του που κυβερνούσαν μαζί , ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ !
    ΕΠΑΙΞΑΝ ως ΗΛΙΘΙΟΙ κομπάρσοι, ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ του …αντιμνημονιακού ΣΑΜΑΡΑ (που κρατούσε όμηρο τον βενιζέλο γιατί μαζί έστησαν την ανατροπή Γαπ 11/2011 κατόπιν εντολής Μπαρόζο) , που ήθελε να καπηλευτεί-οικειοποιηθεί-σφετεριστεί ΩΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥ την μνημονιακή-ευρωπαική πολιτική .
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΤΣΙ να σώσει το 27-28% της βάσης του ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΒΡΩΜΟΔΕΛΦΙΝΟΙ του Διορατικά-Πολιτικά ΑΝΙΚΑΝΟΥ Βενιζέλου (μόνο για συνομωσίες είναι ικανότατος) , πήγαν το κόμμα στο 4,5% .
    ΗΤΑΝ ΤΟΣΗ Η ΔΙΨΑ ΤΟΥΣ για εξουσία που αυτοκτόνησαν.
    ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΡΕ ΑΘΛΙΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ-ΘΕΣΗΘΗΡΕΣ , ή τα μνημόνια ήταν μοναδική επιλογή οπότε ΔΙΑΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΊ ΤΟΥ (αυτοί που σας έκοψαν τα χέρια από την μάσα 10ετιών) ή υπήρχε ΑΛΛΗ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ , όποτε έχει δίκιο ο Τσίπρας.
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ …αντιμνημονιακή δικαίωση του …αντιΜερκελιστή Τσίπρα την ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΤΡΟΜΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΣ από ΜΕGALH ΔΌΣΗ αντιγαπισμού Λαός , ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟΝ Παπανδρέου .
    Αλλά που να τα βρείτε όταν σας κρατούν από αυτά σφιχτά οι Διαπλεκόμενοι Μιντιάρχες , ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ σας σταθερή αντιΠαπανδρεική υστερία ?
    ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που είχε μέσα σε 2 χρόνια μειώσει το Πρωτογεννές έλλειμμα από -10% σε -2% .
    ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΙΣΕ : Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και της Καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κα. Angela Merkel.
    ΔΙΑΒΑΣΕ στην τελευταία παράγραφο πρωτολογίας της Μέρκελ .
    Μέρκελ , Μαξίμου, στη μούρη του Σαμαρά , 10/10/2012
    « Κλείνοντας, θα ήθελα να πω -το ανέφερα και προηγουμένως- υπάρχουν πρόοδοι. Από το 2009 έως το 2011, το πρωτογενές έλλειμμα από -10% έχει μειωθεί στο – 2%, ένα πρώτο θέμα. Επίσης, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είχε εξισορροπηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όλα αυτά είναι θέματα τα οποία μας δείχνουν με κάθε σαφήνεια ότι
    πολλά έχουν επιτευχθεί, τα μέτρα, πολλά από τα οποία ήταν αναγκαία για τους ανθρώπους, ήταν πάρα πολύ σκληρά σαν μέτρα, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι αυτός ο δύσκολος δρόμος άξιζε τον κόπο».
    ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ : Μετά την ανατροπή Γαπ, από 11/2011 4 χρόνια ΤΩΡΑ , ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙ ΜΕΤΡΩΝ και ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ -2% , ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ μηδενίσουν . Για δε τις μεταρρυθμίσεις , βρές την ανακοίνωση ΟΟΣΑ για την Ελλάδα 1η χώρα σε
    μεταρρυθμίσεις 2009-2011 .

    ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΡΚΕΛ , πότε ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ να την ΨΕΛΛΙΣΕΤΕ σε πάνελ από το 2011 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ?
    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΗΤΑΝ Η ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Κυβέρνησης Παπανδρέου .
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ? ΤΩΡΑ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΨΗΦΟ ?

  3. KT 9:28 13/06/2015

    Η Φώφη, αφού έγλειψε τον Βενιζέλο, δεν δίστασε να σταθεί απέναντί του για να διεκδικήσει την αρχηγία κάνοντας μάλιστα σκληρή κριτική και στον Παπανδρέου
    δια μέσου των σοφών και συμβούλων!! Η πολιτική προσωπικότητα του αύριο που θα σώσει το κόμμα και την σοσιαλδημοκρατία!!!
    Ο Λοβέρδος ,αφού υπονόμευσε το ΠΑΣΟΚ παίζοντας τον υποστηρικτή και το πρωτοπαλίκαρο του Βενιζέλου, έφυγε παραγκωνίζομενος από τον φίλο του για να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ ως συνεργαζόμενος με τον μανδύα της ελιάς!!
    Ο Κωσταντινόπουλος, ο μπούλης της παρέας, διεκδικεί την αρχηγία αντί του προς το παρόν φίλου του Βενιζέλου αποτελώντας την εμπροσθοφυλακή και το φάντασμα του!!!
    Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος!! Αλήθεια πως κατάντησε ένα ιστορικό κόμμα η μωροφιλοδοξία και η μετριότητα μικρών και χωρίς όραμα ανθρώπων που το δόγμα τους είναι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.