ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη»

Τελεσίγραφο του Τουσκ στην Ελλάδα: Η συμφωνία τη Δευτέρα ή χρεοκοπία (Video)

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απηύθυνε τελεσίγραφο προς την Αθήνα με αφορμή την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Δευτέρα.

«Τα παιχνίδια πρέπει να τελειώσουν», είπε ο Πολωνός αξιωματούχος.  Τόνισε μάλιστα σε σκληρό ύφος πως «η κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται κρίσιμη. Οι τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν οδήγησαν στον αναγκαίο συμβιβασμό και το Eurogroup δεν βοήθησε να λυθεί το αδιέξοδο. Το παιχνίδι ποιος θα φοβηθεί πρώτος (chicken game), όπως και το παιχνίδι των αλληλοκατηγοριών, πρέπει να τελειώσουν, γιατί αυτό δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για κανένα παιχνίδι. Αυτό είναι πραγματικότητα με πραγματικές συνέπειες πρώτα και κύρια για τον ελληνικό λαό».

Πλησιάζουμε το σημείο στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί να επιλέξει αυτή που θεωρώ ότι είναι μια καλή πρόταση των πιστωτών, ή να οδηγηθεί απευθείας σε στάση πληρωμών, είπε ο κ. Τουσκ.

«Στο τέλος της ημέρας θα πρόκειται για μία ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο λίγες μέρες» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η δήλωση του κ. Τουσκ:

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ του 3% ???

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ??

  Πολιτική νομιμοποίηση για την συμμετοχή του στην ανατροπή του Παπανδρέου?
  Είναι ανεξήγητο λογικά το φαινόμενο της ξαφνικής ανόδου του Σύριζα από το 3% στο σημερινό του ποσοστό. Και είναι ανεξήγητο αφού ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε ,ούτε στην ιδεολογία, ούτε στον τρόπο έκφρασης της απελπισίας του…3%.
  Τι συνέβη λοιπόν και με ποια στοιχεία, παρουσιάζονται σήμερα ψηφοφόροι που ‘’φαίνεται’’ να θέλουν, μια νέα πειραματική προσέγγιση του μέλλοντος μας, ανάλογη προς εκείνη του Σαμαρά?

  Τι ήταν εκείνο το στοιχείο, που διαχώρισε τους ‘’αγωνιστές’’ καταστροφείς της Ελλάδας Σαμαρά –Τσίπρα του 2010 -2014?
  Είναι σίγουρο ότι ο καθένας από αυτούς ,Σαμαράς και Τσίπρας, τα ‘’έδωσαν όλα’’ στην προσπάθεια υπονόμευσης, κατασυκοφάντησης και καταστροφικής μανίας, προκειμένου να ρίξουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του οικονομικού ΑΘΛΟΥ της μείωσης του ελλείμματος κατά 6% σε ένα χρόνο και την μείωση του δημοσίου χρέους κατά 15 Δις. ευρώ.

  Πως λοιπόν ο κόσμος επέλεξε τότε τον Σαμαρά και τον αποστάτη Βενιζέλο και σήμερα που κατέστρεψαν σχεδόν την Ελλάδα, στρέφονται’’ προς τον έτερο ανατροπέα της γαλήνης , δυσφημιστή κάθε προσπάθειας, που γινόταν στην Ελλάδα και ‘’γκρεμιστή’’ της οικονομικής δομής των εσόδων, και της δημιουργίας όλων των συντεχνιακών καταστροφών τύπου : ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’?

  Τι έκανε για την Ελλάδα ο Τσίπρας, από το 2010 μέχρι το 2012, όταν αυτή βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού? Στάθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και αγωνίστηκαν μαζί να σώσουν την πατρίδα μας, ΄Η, ‘’ΕΚΑΨΕ’’ κυριολεκτικά και μεταφορικά ΟΛΗ την Ελλάδα? Δυστυχώς θυμόμαστε και ντρεπόμαστε, πως και που βρέθηκαν τόσοι ‘’οργισμένοι’’ επαναστάτες, που διέλυσαν ότι είχε απομείνει, αρνήθηκαν να πληρώσουν, (ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) συκοφάντησαν, υπονόμευσαν και ‘’ΓΙΝΑΝΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ’’.

  *Δηλαδή εμείς οι Έλληνες με την ψήφο μας, επιδοκιμάσαμε την προδοσία και την απόπειρα πολιτικού και οικονομικού εκμηδενισμού της πατρίδας μας.

  *Ψηφίσαμε εμείς τον Τσίπρα γιατί ο πρωθυπουργός του 43% , Γιώργος Παπανδρέου ήταν ‘’προδότης’’ ‘’κλέφτης’’, ‘’αλήτης’’και για …τιμωρία ψηφίσαμε τον Σύριζα και από 3% τον ‘’οδηγήσαμε στο 17% και από εκεί στο 27%, ΄η, εκεί τον ‘’ανέβασαν’’ οι διαπλεκόμενοι πάσης μορφής και ειδικότητας, που ήθελαν να φθαρεί και να πέσει ο Παπανδρέου, όταν θα έδινε το σύνθημα ο ΜΠΑΡΟΖΟ?

  *Δεν ήξερε ο Τσίπρας ποιος είναι ο Αντώνης Σαμαράς και τι σκόπευε να κάνει, αφού τον ‘’έκαναν ‘’ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ Αρχηγό της Αντιπολίτευσης? Δεν ήξερε τι έκανε όταν έριξε την κυβέρνηση της Ελλάδας για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ΖΗΜΕΝΣ?

  *Δεν ήξερε τι έκανε ο Σαμαράς με τη ΔΙΑΛΥΣΗ της Γιουγκοσλαβίας που αποφάσισε η Γερμανία, χωρίς να πάρει καμιά εγγύηση για την Ελλάδα παρά μόνο για τον εαυτόν του όπως αποδείχτηκε?
  *Δεν ήξερε ο Τσίπρας ότι η οικονομική κατάσταση ήταν όπως την παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου? Διπλάρωσε τον Καραμανλή και άρχισε να τον γλύφει?

  *Τι έκανε όταν ο Παπανδρέου ζήτησε να κάνει δημοψήφισμα? Τον είπε προδότη και ξεσήκωσε τον κόσμο με κατηγορίες και συκοφαντίες.
  *Τι έκανε ο Τσίπρας, όταν ο Παπανδρέου τόσο προσωπικά όσο μέσω του Κοινοβουλίου, τους ζήτησε βοήθεια και συμπαράσταση? Τον απεκάλεσε μυθομανή και τον κατηγόρησε ότι κινδυνολογεί επικίνδυνα.
  Τι έκανε ο Τσίπρας, όταν ο Παπανδρέου αγωνιζόταν για την επιτυχία του μνημονίου, προσπαθώντας να εισπράξει χρέη φοροφυγάδων, και λοιπές οφειλές προς το δημόσιο, ο Τσίπρας ‘’έφτιαχνε’’ συλλόγους ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και σήκωνε τις αμπάρες στα διόδια, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στο πενιχρό δημόσιο ταμείο του Δημοσίου.

  **Συμφωνείς και εσύ Έλληνα με την προδοσία και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ Παπανδρέου?

  ΥΓ
  *Συμφωνείς με το ‘’νέο’’ ιδεολογικό τοπίο της ταύτισης του Τσίπρα, του Καμμένου και του ..Λαγού? Είμαστε όλοι ίδιοι, φονιάδες και θύματα?
  ‘’Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ’’
  Έγραφε ο Μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.