ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών

Την ενοχή Σμπώκου, Κάντα και Λεονταρίτη ζήτησε η εισαγγελέας

Να κηρυχθούν ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι που δικάζονται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού ΕΡΜΗΣ 2, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας, Ελένη Καρκαμπούνα. Πρόκειται για μία από τις πολλές εκκρεμείς ποινικές δικογραφίες που συνδέονται με μίζες κατά την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων , που φέρονται να έγιναν επί των ημερών του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Συγκεκριμένα η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να κριθούν ένοχοι ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Γ. Σμπώκος, και ο αναπληρωτής του, Αντ. Κάντας, καθώς και το πρώην στέλεχος της διεύθυνσης Ν. Λεονταρίτης, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε απιστία σε βάρος της υπηρεσίας.

Η Ελένη Καρκαμπούνα, κατά την πολύωρη εισήγησή της, αναφέρθηκε στην αναποτελεσματικότητα του συστήματος Ερμής, για το οποίο ακόμα και μάρτυρες έχουν υποστηρίξει πως δεν λειτουργούσε.

Μιλώντας δε, για το σύνολο των υποθέσεων που αφορούν μίζες σε διάφορα προγράμματα που ζημιώνουν το Δημόσιο, η εισαγγελέας Εφετών είπε «το ποινικό δίκαιο δεν μπορεί να λύσει τα φαινόμενα διαφθοράς, μπορεί όμως να τα καταστείλει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης, Άκη Τσοχατζόπουλου, αναφέρθηκε αρκετές φορές κατά την εισαγγελική εισήγηση, αφού σύμφωνα με την κατηγορία, αυτός τέλεσε την απιστία, ωστόσο δεν ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για το εν λόγω αδίκημα, καθώς, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, έχει παραγραφεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.