ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ

Αλλαγές σε κυβέρνηση και Βουλή θέλει η Φώφη

Τέλος το θέατρο σκιών –Αποδεχθείτε την ευθύνη σας...

Να αξιοποιήσει τη στάση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης,όπως αυτή εκφράστηκε στην μεταμεσονύκτια ψηφοφορία της Τετάρτης, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, η Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να προχωρήσει ταχύτατα και αποφασιστικά στην υλοποίηση των όσων ο ίδιος συμφώνησε και υπέγραψε.

«Τώρα πια ο κ. Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛοφείλουν να σταματήσουν το θέατρο σκιών, την διπλή γλώσσα, την απραξία και τηναδιέξοδη και επικίνδυνη εκλογολογία. Οφείλουν να αποδεχθούν την ιστορική και πολιτικήευθύνη τους», δηλώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας τηνανάγκη τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ να μην μετατραπούν σε εθνικά αδιέξοδα.

Ζητά εξάλλου από τον πρωθυπουργό να προβείσε έναν ουσιαστικό ανασχηματισμό, συγκροτώντας κυβέρνηση με αξιόπιστουςυπουργούς που θα εφαρμόζουν με συνέπεια και ευθύνη τη συμφωνία και ταπροαπαιτούμενα, για τα οποία θυμίζει με κάθε ευκαιρία πως αποκλειστικόςυπεύθυνος είναι ο Αλέξης Τσίπρας που διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε τη συμφωνίαμε τους εταίρους. «Διαφορετικά», λέει, «η χώρα μας αυτόματα θα βρεθεί σε νέαοδυνηρά αδιέξοδα, θα βρεθεί πάλι στο ‘Καναβάτσο’ με την απειλή ενός νέου Grexit». Θυμίζει άλλωστεπως σε αντίθεση με τη στάση που επέδειξαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηντελευταία κρίσιμη διαπραγμάτευση, υπάρχουν στην Ευρώπη ακραίες νεοφιλελεύθερεςδυνάμεις και εθνικο-λαϊκιστικά κόμματα, που καραδοκούν να ‘αρπάξουν’ μιαδεύτερη ευκαιρία προς αυτή την κατεύθυνση.

Η κ.Γεννηματά όμως δεν μένει στις αναγκαίεςκατά το ΠΑΣΟΚ αλλαγές στην κυβέρνηση. «Ο κ.Τσίπρας οφείλει να βρει λύσεις πουαποκαθιστούν την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής, ώστε να μη δημιουργούνταιάγονες συγκρούσεις και τεχνητά διαδικαστικά εμπόδια, στην άσκηση τουνομοθετικού έργου», λέει, ‘φωτογραφίζοντας’ ως υπεύθυνη για τέτοιου τύπου ‘συγκρούσεις’την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τον προειδοποιεί, δε, ακόμα και για ταίδια τα νομοθετήματα που θα φέρει στη Βουλή, μια και τα δείγματα τουπροηγούμενου διαστήματος, έχουν ουκ ολίγες φορές προκαλέσει προβληματισμό στοΠΑΣΟΚ. «Ο κ.Τσίπρας οφείλει να σεβαστεί τα κόμματα της Αντιπολίτευσης», λέει, «Δενείναι δυνατόν την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα δημιουργούν την αναγκαίαπλειοψηφία στη Βουλή για την θετική πορεία της Ελλάδας, να έρθουν νομοσχέδιαπου διχάζουν, αποτελούν αντι-μεταρρύθμιση και επαναφέρουν το πελατειακό κράτος».

Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν ναμιλούν για την ανάγκη εθνικής γραμμής με στόχο μία βιώσιμη λύση, με δεδομένεςβεβαίως τις διαφορές τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, και διατηρώντας τοδικαίωμα για αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική. Θυμίζοντας άλλωστε πως «το ΠΑΣΟΚ έδωσε θετική ψήφο για την χώρα και το μέλλον της» και όχι ‘λευκή επιταγή’και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καλούν την κυβέρνηση μετά και από τη χθεσινή θετική απόφαση του Eurogroup, να προχωρήσει στην ουσιαστική διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση, αποκαθιστώντας τη σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους εταίρους της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.