ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θέλουν ταπείνωση της χώρας»

Δ. Παπαδημούλης: Να ακυρώσουμε τα σχέδια Σόιμπλε για Grexit

Με ενότητα και συμμαχίες μπορεί η χώρα να ακυρώσει τα σχέδια για Grexit, γράφει στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

"Ο Σόιμπλε και οι φίλοι του θέλουν ταπείνωση της χώρας και Grexit. Εμείς, με πρόταση, ενότητα και συμμαχίες, μπορούμε να ακυρώσουμε το σχέδιο τους", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας αργότερα στο MEGA τόνισε ότι σε ότι αφορά την Φινλανδία, υπάρχουν εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες και παιχνίδια που είναι "αντιμετωπίσιμα" και εκτίμησε ότι μπορεί να βρεθεί λύση ακόμη και χωρίς τη χώρα αυτή "αν όλοι οι υπόλοιποι θέλουν".

"Οι διαφορές δεν είναι για τους αριθμούς, αυτό που παίζεται είναι η προσπάθεια να ταπεινωθεί η Ελλάδα και οι Έλληνες ή και να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα", τόνισε.

Σχετικά με το εάν ζητούν νέα μέτρα που υπερβαίνουν την ελληνική πρόταση, ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σημείωσε ότι πρόθεση είναι η τιμωρία των Ελλήνων "γιατί ψήφισαν διαφορετικά και να στείλουμε μήνυμα και στους Ισπανούς, και τους Ιταλούς και τους Γάλλους και τους Πορτογάλους και τους Ιρλανδούς", υπογράμμισε όμως ότι πλέον η χώρα έχει ισχυρά στηρίγματα πολύ μεγαλύτερα από το ειδικό βάρος της Φινλανδίας.

Για το θέμα αξιοπιστίας που θέτουν οι Ευρωπαίοι σημείωσε πως "αν αυτό το ερώτημα ήταν απλώς καλόπιστων ανθρώπων θα μπορούσε να μεταφραστεί σε χρονοδιάγραμμα και προαπαιτούμενα, δεν πρόκειται περί αυτού, γιατί πήγε η κυβέρνηση με τέτοιες προτάσεις".

"Υπάρχουν και μερικοί ευτυχώς είναι μειοψηφία που λένε με τον τρόπο τους ότι δεν μας αρέσει η φάτσα σας, ο πρωθυπουργός σας, το ύφος που έχετε", είπε.

Και πρόσθεσε ότι "ευτυχώς υπάρχουν ρεαλιστές και στην πλευρά των δανειστών και δεν είναι όλοι Ταλιμπάν" αναφέροντας ότι "ο πόλος της δημοκρατικής ομαλότητας και σταθερότητας στην Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο μόνος με τον οποίο μπορούν να κάνουν συμφωνία είναι ο Τσίπρας".

Εκτίμησε ότι "επειδή το κόστος ενός Grexit είναι πάρα πολύ μεγάλο και για τους δανειστές" θέλει να πιστεύει "ότι τις επόμενες ώρες είτε από το Eurogroup είτε από τη σύνοδο κορυφής θα βρεθεί μια λύση και στη συνέχεια το στοίχημα το στοίχημα για την Ελλάδα είναι με Τσίπρα πρωθυπουργό μια κυβέρνηση που να θέλει και να μπορεί να τρέξει και να υλοποιήσει αυτή τη δύσκολη πρόταση με συνέπεια, με αποτελεσματικότητα, με εντιμότητα".

Σχετικά με τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν εκτίμησε ότι μέσα στα υπόλοιπα που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από Δευτέρας θα εντάσσεται και η -με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού- "ανασύνθεση της κυβέρνησης" την οποία χαρακτήρισε εκ των πραγμάτων αναγκαία "από την στιγμή που δυο υπουργοί της κυβέρνησης έδωσαν αρνητική ψήφο στο αίτημα εξουσιοδότησης".

Επ' αυτού είπε ότι υπάρχει ένα θέμα που λύνεται με δυο τρόπους, είτε με παραίτηση είτε με αντικατάστασή τους. "Περιμένω πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού αρνούμαι να ισχυριστώ ότι δεν συμβαίνει και τίποτα", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, αναγνώρισε επίσης ότι υπάρχει θέμα. "Υπάρχουν και συλλογικά μας όργανα και στο κόμμα και στην ΚΟ και οι κανονισμοί που λειτουργούμε", σημείωσε και δήλωσε "οπαδός της αναζήτησης συναινετικών λύσεων" υπογραμμίζοντας πως "αποφασίζουμε συλλογικά όλοι" και "στηρίζουμε όλοι αυτό που κατά πλειοψηφία αποφασίζουμε, πολύ περισσότερο που τώρα παίζεται η τύχη του λαού και της χώρας".

Αναγνώριζε πως αν ήταν στη θέση κάποιου από τους βουλευτές που διαφωνούσε, "εάν η πλειοψηφία αποφάσιζε να κάνουμε κάτι όλοι μαζί θα το στήριζα" ενώ για την πρόεδρο της Βουλής ανέφερε ότι "ολοφάνερα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, περιμένω να δω τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και τις θέσεις και προτάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος, είναι όμως διαφορετικής τάξης γιατί είναι και διαφορετική η θεσμική ιδιότητα και ο ρόλος της προέδρου της Βουλής".

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 16:32 12/07/2015

    Θέλουν να ταπεινώσουν την χώρα μας !

    1. Καμμία «ταπείνωση, τον μπεζαχτά τους κοιτάνε μερικοί .
    2. Αλλά και να θέλαν να αγιάσουν οι «Σόιμπλε»
    τους αφήνουν οι «δικοί» μας
    Κε Παπαδημούλη ?

  2. ΝΜan. 13:37 12/07/2015

    Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ,

    πολλές φορές λέγατε ότι υπήρχαν εναλλακτικές πήγες δανειοδότησης με δεκάδες δις, σε πολύ χαμηλά επιτόκια
    Στις 29/2/2012δηλωνατε στο real fm .
    »Ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από την Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤ
    και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δυο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση» …..και
    συνεχίζετε λέγοντας ……»η Ελλάδα είχε δυνατότητες εναλλακτικών πηγών δανεισμού .
    Δεν το έκανε όμως γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ….
    Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τι έχετε να πείτε σχετικά με τις άστοχες δηλώσεις σας που δηλητηριάζατε τις ψυχές των ανθρώπων;
    Με ποιο αποδεικτικό δικαίωμα διατυπώνατε τέτοιες μομφές και κατηγορίες?
    Ξέρετε εσείς κάτι και δεν το λέτε?
    Ντροπή σας !!!

  3. ΝΒ 13:31 12/07/2015

    Κύριε Τσίπρα όταν συγκαλύπτεις’’
    τους διεφθαρμένους της πενταετίας 2004-2009, με τι θάρρος θα ζητήσεις και από τους Γερμανούς να κάνουν ΑΥΤΟ! που δεν κάνεις εσύ?

    Όταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός που τιμωρήθηκε ήταν ο Άκκης, ενώ …χιλιάδες μας ‘’βγάζουν την γλώσσα’’ αφού το σύστημα και η δικαιοσύνη ήταν μέσα στο άθλιο παιχνίδι της ‘’ΕΘΝΙΚΗΣ’’ διαφθοράς και ιδιοτέλειας.

    *Όταν βλέπουν οι Ευρωπαίοι την αχαριστία και την ιδιοτέλεια που έχετε επιδείξει όλοι απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δεν πτωχεύσαμε ,την αθλιότητα και την εγκληματική σας φύση και συμπεριφορά επί πλέον, να επιρρίψετε όλα σας τα εγκλήματα στον έντιμο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πιστεύετε ότι δεν θα σας κοιτούν ‘’σαν αναγκαίο σκατό’’ στην αυλή τους?

    Κύριε Τσίπρα,
    απέδειξες σε ελάχιστο χρόνο την ακαταλληλότητά σου και την επικινδυνότητά σου για την ‘’ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ’’ που διαχειρίζεσαι.
    Απέδειξες, τόσο με τις επιλογές σου όσο και με τις πρακτικές σου, ότι αποτελείς την μεγαλύτερη πολιτική αποτυχία, και την πιο επικίνδυνη παρουσία για το μέλλον της πατρίδας μας, αυτή τη δύσκολη στιγμή, για την οποία και ΕΣΥ ! φέρεις μεγίστη ευθύνη.

    Ο Σόϊμπλερ,
    και ο κάθε ..Σόϊμπλερ, απέδειξαν ότι ΠΑΝΩ από όλα βάζουν την πατρίδα τους και αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για το καλό της.
    Εσείς και πολλοί ‘’όμοιοί σου’’ εργαστήκατε βρόμικα, άθλια και προδοτικά εις βάρος της Ελλάδας μας, αφού η ιδιοτέλεια και το πιστεύω σας ανήκουν σε άλλους τόπους και άλλους χώρους.
    Προσπάθησε, κύριε Τσίπρα
    και όλοι όσοι μας εξαπατήσατε για να κλέψετε την εξουσία, να ‘’γίνετε Γερμανοί’’ στην αγάπη, στην αυτοθυσία και στην περηφάνια για την πατρίδα τους , που εσείς ΠΟΤΕ δεν νιώσατε και ποτέ δεν γίνατε.
    Ποτέ δεν είναι αργά, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο, αφού ΠΟΤΕ σας δεν ακούσατε την λέξη πατρίδα μέσα στον ‘’παράδεισο’’ του χουντο-σταλινικού πλουτισμού που ζήσατε και ‘’αναπτυχθήκατε’’…!!!

    Επί τέλους γίνετε Έλληνες , ή, φύγετε όσο είναι νωρίς…..

  4. N Bράχος 12:45 12/07/2015

    H ΑΙΣΧΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ…καΜένων !
    Τα προσόντα του πολιτικού ελέφαντα Πάνου καΜένου εντελώς, σε …υαλοπωλείο,
    τσακίζουν και ΄΄σπάνε’’ τις καλές προθέσεις ελεημοσύνης της Ελλάδας, όπως την κατάντησαν οι καραμαλάκηδες και λοιποί τρελοί και ‘’πατριώτες’’

    Σε περασμένη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung,
    ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει «νομίζω πως ο σημερινός συνασπισμός του Αριστερού Κόμματος με τους δεξιούς λαϊκιστές είναι ένα λάθος» και προσθέτει ότι το επισήμανε και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα κατά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
    *Ενώ για τον Πάνο Καμμένο αναφέρει ότι…….
    ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο είναι καλύτερος διπλωμάτης, θυμίζοντας ότι σε συνέντευξη του ο υπουργός Αμυνας στη Bild είχε απειλήσει να χορηγήσει στους μετανάστες χαρτιά για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
    *Επίσης ο Μάρτιν Σουλτς ανέφερε για τον Ελληνα υπουργό Άμυνας, ότι στη συνέντευξή του στη Bild μίλησε για τον Β. Σόιμπλε και την ανάμειξή του σε υπόθεση δωροδοκίας.«Εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε καλά ότι ο κ. Σόιμπλε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του ως αρχηγός του κόμματος, επειδή είχε εμπλακεί σε υπόθεση δωροδοκίας.
    -Σήμερα, όμως εξακολουθεί να είναι Υπουργός Οικονομικών,» σημειώνεται στο δημοσίευμα.
    *Ο ‘’κλέφτης’’ λοιπόν Σόϊμπλε,
    κατά τον συκοφάντη και ψεύτη Καμμένο, είναι ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του την τύχη της πατρίδας μας.
    *Αυτόν τον άνθρωπο τόλμησε ο πιο ηλίθιος –ξυδιάρης πολιτικός να κατηγορήσει ως ‘’λαμόγιο’’ και αφού ο Τσίπρας της Χούντας, τον ανέχεται, σημαίνει ότι συμφωνεί?
    *Τι άλλο θα ήταν τόσο συκοφαντικό, προκλητικό, ασεβές από τις εκφράσεις αυτές του πιο ηλίθιου , αγράμματου, συκοφάντη και ψεύτη πολιτικού και μάλιστα δημόσια για έναν άνθρωπο και μια χώρα η οποία μπορεί να καθορίσει το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας?
    Τι μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα και στη κυβέρνηση ο φοροφυγάς ‘’ελέφαντας ..του υαλοπωλείου , κατά τον Σούλτς?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.