ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συγκαλεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών»

Τσίπρας: Δεν έχω εντολή ρήξης αλλά εντολή επίτευξης συμφωνίας

Την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στο μήνυμά του με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επισήμανε ότι θέλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και να ακούσει τις δικές τους προτάσεις.

«Τούτη την ώρα ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ενότητα και ομοψυχία, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός άλλαξε το ερώτημα του διαλόγου στην Ευρώπη. Το ερώτημα "μέσα ή έξω από το Ευρώ" πρέπει να φύγει οριστικά. Ο λαός έδωσε απάντηση στο ποια Ευρώπη θέλει και απάντησε ότι θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης». «Δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι ο μονόδρομος των μνημονίων και της λιτότητας».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στο μήνυμά του ότι «άμεση προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος». Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι «η ΕΚΤ κατανοεί πλήρως την κατασταση». «Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την διαπραγμάτευση με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη και την μεταφορά των βαρών από τους αδύναμους στους οικονομικά ισχυρούς», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε μάλιστα ότι «αυτή τη φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρίσκεται και το θέμα του χρέους» και τόνισε ότι η έκθεση του ΔΝΤ επιβεβαιώνει τις ελληνικές θέσεις για την ανάγκη αναδιάταξης του χρέους.

«Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν δίκαιες λύσεις, βιώσιμες, αρκεί να τις επιδιώκουν και οι δύο πλευρές», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «πολύ γενναία επιλογή» την ψήφο υπέρ του «όχι», που τόνισε ότι έγινε κάτω από τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και πρόσθεσε ότι η εντολή που έχει λάβει δεν είναι εντολή ρήξης, αλλά εντολή για βιώσιμη λύση, την οποία διαβεβαιώσει ότι θα υπηρετήσει «χωρίς χρονοτριβή».

«Ανεξάρτητα από το τι επιλέξατε, από τώρα και στο εξής είμαστε ένα. Χρέος μας είναι να ξεπεράσουμε την κρίση και να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΜ 23:51 05/07/2015

    Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ Ο ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΑΛΕΞΗΣ.
    ================================================
    Ανίκανοι αγράμματοι ‘’μπούληδες’’ και συκοφάντες υβριστές ….
    Και εμείς τους ψηφίσαμε…
    Είμαστε λαός τελικά, αφελής και κουτοπόνηρος. Ένας λαός που μυρίζει ακόμη ξινισμένο ‘’προζύμι’’ και δεν έχει μπει στο φούρνο της κοινωνικής και ιδεολογικής αποκρυστάλλωσης. Είμαστε ακόμα, ένας λαός ‘’ κοπάδι σαρδέλες’’ που προ του κινδύνου, κρυβόμαστε η μία πίσω από την άλλη, μέχρι κάποιος θηρευτής να φάει μέχρι να χορτάσει, ελπίζοντας να γλιτώσουμε.
    Ένας λαός που θυμάται μόνο όσα δεν τον ‘’ενοχλούν’’ ατομικά, και πέφτει εύκολα στην παγίδα ή στο λάκκο, που επί τέσσερα χρόνια σκάβει για τους επίορκους και άχρηστους πολιτικούς που ο ΙΔΙΟΣ ψηφίζει, αν και η επιλογή ανήκει στους επικυρίαρχους.
    Ένας λαός που ακούει Λάκη για …ενημέρωση και επιμόρφωση , Μάκη για ρουφιανιά και λιποταξία , και Πάνο για πατριδοκαπηλία, λούφα στο στρατό, μπουρδολογία…. και επιστημονικά ταξίδια στο..διάστημα .
    Είμαστε ένας λαός , που »βλέπουμε» Ζωή και εκτιμούμε τον θάνατο.
    Που »βλέπουμε» Αλέξη και ζηλεύουμε την εξυπνάδα των αγραμμάτων.

  2. ΝΒ 23:45 05/07/2015

    »ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ..ΠΑΙΖΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ»?

    ‘’ΟΧΙ’’- ‘’ΝΑΙ’’ είπαν ?….

    Λαός συνένοχος της «αριστερής» ….αξιοπρέπειας ?

    Όλα τάχαμε η..αξιοπρέπεια μας έλλειπε από το πολιτικό ‘’τουρλού’’ του 2015.
    Λέγανε μέχρι προχθές, ότι η σιωπή είναι συνενοχή και ο ‘’σοφός’’ λαός μας πρέπει να μιλήσει…

    Το ‘’ακουσε’’ ο Αλέξης και με πρωτοφανή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ..παραβίασε όλα τα φώτα ‘’καλής’’ και νόμιμης συμπεριφοράς και ΔΙΕΤΑΞΕ δημοψήφισμα ‘’ΟΧΙ-ΝΑΙ’’ σε πέντε ημέρες.
    Και σήμερα ο λαός μας ψήφισε ‘’ΟΧΙ’’ και εγώ ψήφισα ‘’ΝΑΙ’’ και επειδή κανείς ! δεν μου εξήγησε τι σημαίνει ΟΧΙ, τυχαία διάβασα κάπου ,να ξαναπούμε ‘’ΟΧΙ’’ στους Γερμανούς που θέλουν να μας υποτάξουν ,όπως το 1940 !
    Υπάρχει λοιπόν κάποιος που θα μου εξηγήσει τι σημαίνει το ‘’ΟΧΙ’’ που ψήφισαν τόσοι Έλληνες απόψε και εγώ θεωρώ ακόμη ότι ΣΙΩΠΑΝΕ ?

    Αφού σιωπή είναι συνενοχή !!!
    Δεν μπορεί κανείς να σιωπά ενόσω συμβαίνουν σημεία και τέρατα σ” αυτό τον τόπο.
    Η απάθεια ισοδυναμεί με συγκατάνευση.

    Η απάθεια είναι έγκλημα όταν ξέρεις ότι όσα λες είναι παραμύθια. Όταν σχίζεις τα…μνημόνια, καταργείς ..την ανεργία, χορταίνεις τους… νηστικούς, ανασταίνεις τους ήρωες της Εθνικής αντίστασης, συνεργάζεσαι με τους Πάνους, τους Ναζί, τους Πάκηδες, τους Καραμαλήτες, βρίζεις και μαλώνεις με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ
    ( 18-1 ), διαλύεις επί εξη μήνες την οικονομία, χρωστάς τα μαλλιά της κεφαλής σοου και παρά ταύτα ψηφίζεις ‘’ΟΧΙ’’ και Πάνο, είναι να τρελαίνεται κανείς.

    Και να σημειώσω ότι είναι ψευτοδίλημμα να στηρίξουμε ή όχι αυτή την κυβέρνηση. Να την στηρίξουμε για ποιο λόγο;;; Για να μας χώσει πιο βαθιά στην κρίση;;;
    Γελάω με κάποιους δημοσιογραφίσκους που κάνουν την αφελή ερώτηση σε στελέχη της αντιπολίτευσης αν θα ψηφίσουν την «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΏΡΑ!!!!
    Αυτοί που υποτίθεται ότι την κατέστρεψαν, μπήκαν στο περιθώριο από τον λαό, ΚΙ ο λαός ανέθεσε να τον σώσουν οι Συριζαίοι.

    Ε, λοιπόν, ας κάνουν ό,τι κάνουν για να κυβερνήσουν και να μας σώσουν. Όταν και οι προηγούμενοι ζητούσαν στήριξη για… σωθεί η χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σφύριζε αδιάφορα. Γιατί τώρα ν” αλλάξει το τροπάριο;;; Επειδή η τωρινή αντιπολίτευση θα πρέπει να έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα ευθύνης;;;
    Ας κυβερνήσουν, λοιπόν, ας κάνουν ό,τι νομίζουν πως θα οδηγήσουν τη χώρα στη σωτηρία και μετά ας αποφασίσει αυτός ο λαός.
    ΥΓ
    Ναι ρε, να γίνουμε όλοι φτωχοί . Αυτό ειναι το σωστό μου είπε ένας «ΟΧΙΤΖΗΣ» !!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.