ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Δρίτσας: Η πώληση του λιμανιού είναι λάθος, δεν πρέπει να γίνει

«Η πώληση του λιμανιού είναι λάθος. Δεν πρέπει να γίνει». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, από το οποίο αποχώρησε πρόσφατα από τη θέση του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Το Λιμάνι της Αγωνίας».

Ο κ. Δρίτσας είπε επίσης ότι πέρα από την τελική κατάληξη που θα έχει το θέμα του λιμανιού, ο Δήμος Πειραιά θα πρέπει να έχει συμμετοχή, συμπληρώνοντας πως το «Λιμάνι του Πειραιά δεν είναι απλώς λιμάνι, είναι λιμάνι - πόλη και αφορά το μέλλον του Πειραιά στην ολότητά του».

Αναφερόμενος στη σύμβαση παραχώρησης του δημοσίου προς τον ΟΛΠ είπε ότι η παλιά δεν μπορεί να έχει εφαρμογή και ότι προετοιμάζεται μια νέα που θα πρέπει να επικυρωθεί. Και για να γίνει νόμος του κράτους και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συνεργήσει και η κοινωνία του Πειραιά και ο Δήμος.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της επέκτασης της γραμμής του Τραμ προς Πειραιά λέγοντας ότι «εγώ ήμουν πάντα υπέρ ενός Τραμ διαφορετικού από αυτό που εξελίσσεται, αλλά γενικώς με τα μέσα σταθερής τροχιάς παραμένω ένθερμος υποστηρικτής κάθε πρωτοβουλίας, που θα μπορούσε να αποφύγει τις αρνητικότερες εκδοχές και να πετύχει τις βέλτιστες. Νομίζω, ότι με ένα ανεξήγητο αυθαίρετο τρόπο και θα έλεγα και πραξικοπηματικό, πήραν πίσω από την πόλη του Πειραιά, ενώ ήταν κατακτημένο, την υπογείωση των γραμμών του ΗΣΑΠ».

«Αυτήν τουλάχιστον, (την επέκταση του τραμ) δεν πρέπει να την εγκαταλείψουμε. Δεν είναι ένα περιορισμένο ζήτημα. Είναι ένα ζήτημα που αφορά, όχι μόνο ευρύτατο τμήμα των περιοχών της πόλης, αλλά αφορά και το μέλλον της πόλης τις επόμενες δεκαετίες» πρόσθεσε ο κ.Δρίτσας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε τον κ. Δρίτσα για τη θετική συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα παρά τις όποιες διαφωνίες. Χθες, μάλιστα , απονεμήθηκε στον κ Δρίτσα, από τον δήμο Πειραιά σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του, το μετάλλιο της πόλης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.