ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο

Έρχεται το «κουαρτέτο» και βλέπει ... Χουλιαράκη

Οι επικεφαλής της τρόικας που έγινε ..."κουαρτέτο" (με την προσθήκη εκπροσώπου του ESM) θα αρχίσουν να καταφθάνουν από αύριο στην Αθήνα

Εκείνον που σίγουρα θα βλέπουν -όπως επισημαίνουν Κυβερνητικές πηγές, αλλά και πηγές του Υπουργείου Οικονομικών- είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων. Κατά τα άλλα παραμένει ανοιχτό το εάν θα δουν κάποιους από τους υπουργούς της Κυβέρνησης και εάν θα τους επιτραπεί να επισκέπτονται τα υπουργεία.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι δεν τίθεται ζήτημα λήψης νέων προαπαιτούμενων μέτρων, πέραν αυτών που ήδη ψηφίστηκαν στις δύο συνεδριάσεις της Βουλής, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πιέσεις περί του αντιθέτου από ορισμένους από τους δανειστές. Η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση τόσο για το τριετές Μνημόνιο (MOU) όσο και για τη νέα δανειακή σύμβαση πριν από τις 20 Αυγούστου, οπότε και πρέπει να αποπληρωθεί ένα «ακούρευτο» ελληνικό ομόλογο που διακρατά η ΕΚΤ. Σημειώνεται, επίσης, ότι με βάση τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, στόχος είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και μέσω της διαπραγμάτευσης θα οριοθετηθούν οι ανά έτος στόχοι. Σημειώνεται ότι, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία επαναλειτουργίας του Χρηματιστηρίου, ανέφεραν ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.